הפרקליטות מערערת על גזר דינו של לחיאני: "עונשו לא הולם את חומרת המעשים"
לפי הערעור, עונש של חצי שנה עבודות שירות וקנס כספי אינו הולם את חומרת המעשים שבוצעו במסגרת תפקידו כראש עיריית בת ים אשר מחייבת "מאסר מאחורי סורג ובריח"
פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) ערערה היום (ה') על קלות עונשו של ראש עיריית בת ים לשעבר, שלומי לחיאני שנידון לחצי שנה עבודות שירות, קנס כספי של 250 אלף שקל והרחקה מהזירה הציבורית למשך 7 שנים: "העונש אינו הולם את חומרת מעשיו ומקל עמו באופן חריג".
- עשה את עסקת חייו
- עונשו של לחיאני: 6 חודשי עבודות שירות וקלון; לחיאני: "חשבתי שהעניין יסתיים אחרת"
- גרמן, גילון וצור הגיעו לתמוך בשלומי לחיאני: "הפנים ויודע מה לא היה צריך לעשות"
בספטמבר האחרון גזר שופט בית משפט השלום בתל אביב, בני שגיא, את עונשו של לחיאני, שהורשע בעבירות של הפרת אמונים במסגרת הסדר טיעון, שנחשף ב"כלכליסט".
שגיא גזר על לחיאני עונש מאסר של 6 חודשים שירוצו בעבודות שירות, קנס כספי של 250 אלף שקל ומאסר על תנאי של חצי שנה. בנוסף, הוטל על לחיאני קלון שמשמעו הרחקה מהזירה הציבורית למשך 7 שנים. החודש צפוי לחיאני להתחיל בביצוע עבודות השירות במרכז למורשת המודיעין בגלילות.
"הפגיעה בערכים המוגנים של טוהר המידות היא פגיעה קשה", ציין השופט שגיא בגזר הדין, אך בחר להקל עם לחיאני כי הודה ונטל אחריות על מעשיו וכן בשל מחדלי המשטרה בעת מעצרו.
נציגת התביעה, עו"ד שרון כהנא, ציינה מיד בתום הקראת גזר הדין כי הפרקליטות תשקול לערער על העונש הקל. "סברנו", אמרה, "שבעבירות חמורות של הפרת אמונים יש להשית עונש מאסר משמעותי ולקבוע שדבק קלון במעשים".
בערעור שהגישה היום הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען כי בית המשפט שגה בקביעת מתחם נישה נמוך לכל אחת מהעבירות בהן הורשע לחיאני, ובכך שגזר עונש מאסר בפועל ש"אינו הולם את חומרת מעשיו, הן מבחינת משך תקופת המאסר והן מבחינת אופן ריצוי המאסר, והקל עמו באופן חריג".
לפי הערעור, עונש של חצי שנה עבודות שירות אינו הולם את חומרת המשים שבוצעו במסגרת תפקידו הבכיר של לחיאני כראש העיר. עמדת הפרקליטות היא כי העונש ההולם את מעשיו, אותם הגדיר בית המשפט "הפרת אמונים חמורה ומשמעותית", צריך להיות חמור יותר "ובוודאי מחייב מאסר מאחורי סורג ובריח".
"הרתעת הרבים", נכתב עוד בערעור, "לא תצמח ואף לא יכולה לצמוח מגזר דין זה. בעבירות של שחיתות ציבורית קורא בית המשפט העליון לענישה המאופיינת ברכיב של הרתעה משמעותית. לאור זאת, לא יתכן שנבחן ציבור שמעל באמון של ציבור בוחריו, בצורה בוטה וחריפה כל כך, לא ימצא מאחורי סורג ובריח".
לפי הפרקליטות בית משפט השלום שגה כשקבע כי המסר המרתיע לכלל הציבור נסוג מפני המעשים הטובים שעושה אדם במהלך חייו. "יש בכך מתן הכשר לתופעה חמורה של שחיתות ציבורית", נכתב בערעור, "שחברה מתוקנת חייבת להוקיע ולהביע את סלידתה ממנה".
בפרקליטות מדגישים עוד כי ענישה מחמירה בעבירות הפרת האמונים היא הכלי "של החברה הנאורה למנוע את זילות השירות הציבורי. ניקיון השירות הציבורי צריך להיות טבוע בצופן הגנטי של עובדי הציבור, נבחריו ומשרתיו".
השבוע הבהיר לחיאני, המיוצג על ידי עוה"ד גיורא אדרת ונתי שמחוני, כי לא יערער על גזר הדין והודיע כי הוא מתפטר מתפקידו כראש עיריית בת ים.
כתב האישום שהוגש בעניינו של לחיאני כלל גם את אחיו אבי לחיאני, המיוצג על ידי אורי קינן, ושני אנשי עסקים בבת ים, קראיף ודודטחי, המיוצגים על ידי אוה"ד אורון שוורץ ויוגב נרקיס. כתב האישום המקורי כלל 4 אישומים שונים: שניים על קבלת שוחד מבעלי עסקים בבת ים לכיסוי חובותיו, אישום אחד של מרמה והפרת אמונים, לאחר שלחיאני פנה לתשעה עובדים בעירייה בבקשה לכאורה שיטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים. לפי האישום
הרביעי, שעניינו מרמה, הפרת אמונים ועדות שקר, פעל לחיאני בניגוד עניינים כאשר העירייה התקשרה עם מקומון בשם "גל גפן צהוב", שבו היה בעל מניות, לרכישת שטחי פרסום. במסגרת ההסדר חזרה בה הפרקליטות מהאישום הרביעי.
אבי לחיאני, הואשם בכתב האישום כמי שפעל עבורו ולטובת האינטרסים שלו בפרשות השוחד השונות ואנשי העסקים אבנר קראיף ועובד דודטחי, נותני השוחד כנטען.
גיורא אדרת ונתי שמחוני: "מר לחיאני בחר להרכין ראש בפני גזר הדין- על כל השלכותיו- ולא להגיש ערעור, על אף שיכול היה לעשות כן. חבל רק שהמדינה לא נהגה כך - ולא שיוותה לנגד עיניה את אמות המידה שהותוו בפסיקה ולפיהן , ככלל, ערכאת הערעור לא מתערבת בענישה , פרי הסדרי טיעון פתוחים. לפיכך, אנו סמוכים ובטוחים כי ערעורה של המדינה יידחה והתוצאה תשאר על כנה. אין לנו אלא להצר על הליך מיותר- שייצא שכרו בהפסדו - המותיר בנו תחושה קשה. זאת , במיוחד לאחר עינוי הדין מנת חלקו של מר לחיאני - החל ממעצרו המתוקשר , דרך חקירה רבת שנים וכלה בהחלטה זו".