$
פרסום ושיווק

מנכ"ל משרד הבריאות מודה: "קמפיין החטיפים המלוחים ירד לפני הזמן"

משה בר סימן טוב הסביר כי הסיבה לירידת הקמפיין היא נכונות התעשיינים להפחית סוכר ומלח: "אם היינו ממשיכים אולי היינו יותר בתקשורת, אבל כל תעשיין היה מתכנס בתוך עצמו"; שרגא ברוש: "תעשיית המזון צריכה לתת לצרכן את המידע והוא יחליט".ברוש התנצל על שאמר: "מה, אני ילד מפגר? יש כאן עניין של טעם"

נורית קדוש 11:2627.06.16

מהלכי משרד הבריאות לצמצום צריכת הסוכר והמלח, מובילים את תעשייני המזון להשיב אש. "תעשיית המזון צריכה לתת לצרכן את המידע והוא יחליט. אני רוצה לשתות משקאות ממותקים. מה, אני ילד מפגר? יש כאן עניין של טעם". כך אמר הבוקר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים בכנס איגוד המזון בכפר המכביה.

 

מאוחר יותר התנצל ברוש: "ברצוני להתנצל על בחירת מילים לא ראויה. כמובן שלא התכוונתי לפגוע באיש. כוונתי הייתה לומר כי לאנשים מבוגרים יש את החירות והיכולת להחליט עבור עצמם מה לאכול ומה לא".

 

"יש פה פופוליזם. הציבור מנוצל"

 

ברוש הוסיף ופנה למשה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות שישב בקהל ואמר: "אני אומר לך, מנכ"ל משרד הבריאות: אנחנו שותפים נאמנים לשפר את המוצרים ולכן שותפים לפיתוח המוצרים ולסימון מוצרים, רק בוא נעשה את זה יחד, כי כמו שהצרכנים חשובים לנו גם התעשייה שלנו חשובה לנו. אני בטוח שזה מקובל עליכם ואני אומר לך שכשנעשה את זה יחד, לא נעשה תרגילים למשוך זמן".

 

ברוש ניצל את הבמה לתקוף את המהלך להארכת סופי השבוע. "יש פה פופוליזם. הציבור מנוצל".

 

על פי כלכלני ההתאחדות, המהלך יעלה 8 מיליון שקל וזה הסכום שיוצא גם מנתוני האוצר והציבור צריך להבין שזה על חשבונו. "זה לא יגולגל למחיר בקבוק מים ולמחיר המילקי?", שאל ברוש.

 

ברוש. "אני רוצה לשתות משקאות ממותקים" ברוש. "אני רוצה לשתות משקאות ממותקים" צילום: עמית שעל

 

ברוש הטיל את האחריות למיקוד הציבור במחאה החברתית לתעשיית המזון, על הממשלה: "המחאה ברוטשילד לא החלה בגלל הקוטג' אלא בגלל הדיור והממשלה, בכישרון רב, העבירה את האחריות לקוטג'. היום כולם יודעים שזה לא הקוטג' ושאם רוצים להוריד מחיר, אפשר להוביל למע"מ דיפרנציאלי, אז די עם העליהום הזה״.

 

ברוש כיוון את האש ישירות לשר האוצר, משה כחלון, ואמר: "כבר אמרתי ואני אומר שוב - יותר פשוט לייבא שר אוצר מגבינות. גם טרה יודעת לייבא גבינות ממולר במקום להשקיע 900 מיליון שקל בדרום. לכן המדינה צריכה לדעת מה היא רוצה. אם היו אומרים למחלבות שפותחים את השוק לייבוא, אולי הם לא היו משקיעים מאות מיליוני שקלים בתעשייה".

 

איציק תמיר, יו"ר איגוד המזון, פנה אף הוא לבר סימן טוב ואמר: "אני שומע שאתה מתכנן עם הנהלת המשרד סיורים וביקורים במפעלי מזון שונים וזה סימן מבורך, שבניגוד לאחרים שמדברים על התעשיה בלי להכיר אותה, אתה מעוניין ללמוד ולהכיר. אני בטוח שתלמד דברים שונים ממה שנהוג להגיד עלינו ותמצא שותפים שמעוניינים לתת יד לכל מהלך".

 

תמיר הוסיף: "לא חיכינו שיגידו לנו ששיפור המוצרים חשוב ואנחנו מטפלים בזה כל יום מזה שנים. חלק ניכר מהמוצרים החדשים מלווים בהפחתת סוכר ומלח". תמיר ביקש להדגיש כי "יש תפקיד חשוב לתקשורת ולרגולטור בטיפול בבריאות וטובתו של הצרכן, אבל התפקיד הכי חשוב הוא של תעשייני המזון. אנחנו חיים מהם מתפרנסים מהם ואחריותנו לתת להם את הכי טוב שאפשר".

 

מנכ"ל משרד הבריאות: "קמפיין החטיפים המלוחים ירד לפני הזמן"

 

"קמפיין החטיפים המלוחים ירד לפני הזמן", כך הודה מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב. "כיוון שאנחנו מקבלים החלטות באופן דינמי כהמבחן הוא 'האם יהיה שינוי בתעשיית המזון?' "אם היינו ממשיכים עם הקמפיינים, אולי היינו רואים את עצמנו יותר בתקשורת, אבל כל אחד מהתעשיינים היה מתכנס לתוך עצמו וזה היה גורם לכך שהשינוי יתמהמה".

  

עוד אמר בר סימן טוב כי במשרד הבריאות חשו בנכונות של ממש מצד התעשיינים להפחית סוכר ומלח. "קיבלנו תחושה שיש ליצרנים רצון לעשות את השינוי שאנחנו רוצים. יצאנו לדרך עם הקמפיינים כי נדרש שינוי עמוק. אנחנו רואים את נתוני ההשמנה ואת המחלות הנלוות להשמנה ורואים תחלואה שלא ראינו קודם ולכן צריך שינוי עמוק בהיבט של מה שהיה לא יהיה עוד. יחד עם זאת, ברגע שראיתי שיש נכונות שאני מפרש כאמיתית של התעשייה לשנות, היה מקום להוריד את הקמפיין. לא נבהלנו, אלא ראינו נכונות ורצינו לנסות למצות את האפשרות".

 

בר סימן טוב הוסיף כי "אפשר לצאת למלחמות ולהנות ולנצח בהן, אבל אנחנו רוצים שינוי ולא להרוס את התעשייה. אנחנו מווסתים את המסרים שלנו לפי איפה יש סיכוי לשינוי אל מול הסיכוי להרס".

 

כזכור, משרד הבריאות העלה בחודש שעבר קמפיין נגד צריכת חטיפים מלוחים, אולם הוריד אותו כעבור יום. ציון בלס מנכ״ל שטראוס אמר כי חש אי נוחות מקמפיין המשרד. "אנחנו פועלים מיוזמתנו לשפר את המוצרים במשך שנים, ופתאום ערב אחד לפתוח את הקמפיין הזה".

 

בר סימן טוב דחה את הטענה שהציבור יודע שיש בחטיפים מלח ובוחר לצרוך אותם. "הצרכנים לא עושים בחירה חופשית. התעשיינים הרגילו אותנו לאורך שנים לכמויות גבוהות של סוכר ומלח ואנחנו משועבדים לזה. לכן, וצריך לשנות ולגמול את חיך הציבור וצריך לתת להם יותר אינפורמציה על האריזות, דבר שיגרום לתעשיינים לאי נוחות לייצר מוצרים עתירי סוכר ומלח".

 

בר סימן טוב דחה גם את הטענות לפיהן הופעלו לחצים על המשרד להורדת הקמפיין: "לא התקשרו אלי ולא לליצמן. אין פה הון-שלטון ומנגד גם לא מלחמה בתעשייה".

 

 

אייל מליס מנכ"ל תנובה טעו כי התחושות בתעשיית המזון מאז המחאה לא קלות. "המחאה היתה כואבת וקשה. אני זוכר תקופות שהמנהלים של תנובה הרגישו לא נוח לעמוד ברמזור ולקבל קריאות. המחאה גרמה לכולנו להתעצב מחדש ולחשוב אחרת, במיוחד בתנובה שהיתה סמל במחאה".

 

ביחס למהלכי משרד הבריאות אמר מליס: "אני לא חושב שרודפים אותנו אלא עוסקים בצרכן משתנה ומודע. אפשר לומר שהצרכנים נוכחים אצלנו בכל דיון, לא פיזית, אבל נוכחותם חזקה מאוד".

 

מנכ"ל שטראוס: "אני נראה לכם פרצוף של מאפיה?"

 

על קיום פגישה בין 5 יצרני המזון להיערכות לפעולה ביחס בקמפיין משרד הבריאות, אשר נתפשה כמהלך תיאום, אמר ציון בלס מנכ״ל שטראוס: "אני נראה לכם פרצוף של מאפיה? הפגישה נקבעה ימים רבים מראש, לא היתה סודית ולא לילית. סוגיית הבריאות רצינית יותר מהידיעה על הפגישה".

 

ליאור לוי, מנכ"ל ביסקול ויו"ר האגף למפעלים קטנים ובינוניים העריך כי שיפור מוצרי המזון עלול להוביל להתייקרותם. "תחליפי הסוכר יקרים מהסוכר והדבר עלול להתבטא במחירי המוצרים לצרכן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x