$
מט"ח וסחורות

הדולר ירד ב-0.3% ושערו היציג נקבע מתחת ל-3.6 שקלים

היורו עלה ב-0.3% ל-4.7 שקלים; FXCM: "ההתערבות הקודמת של בנק ישראל במסחר לא חוללה מפנה. אם פישר יבחר להתערב פעם נוספת הוא ייאלץ לעשות זאת בהיקפים גדולים יותר"

גיא בן סימון 15:4729.04.13

הדולר ננעל היום (ב') בירידה של 0.3% ושערו היציג נקבע על 3.69 שקלים. התחזקות השקל מגבירה את ההערכות להתערבות נוספת במסחר על רקע הפגיעה ביצואנים. היורו טיפס ב-0.3% ושערו היציג 4.7 שקלים.

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, צפוי להכריז השבוע על סכסוך עבודה כללי במשק, מה שיאפשר לו להשבית את כלל המגזר הציבורי בתוך שבועיים מיום ההכרזה. עיני כבר הכין את הקרקע לשביתה בשבוע שעבר, כאשר נפגש עם ראשי ארגוני המורים והרופאים לתאם עימם את הפעולות הנדרשות לכך.

 

"הלחץ על הדולר גובר, הן על רקע היחלשותו של השטר הירוק בעולם והן על רקע הריבית הגבוהה ביותר ומצבה המשופר של הכלכלה, ועל כן סביר להניח שנראה השבוע ניסיון לדחיפה נוספת של הספקולנטים מתחת ל-3.6 שקלים", כך לפי מחלקת המחקר של FXCM ישראל.

 

"ההתערבות הקודמת של הבנק לא חוללה מפנה במסחר בדולר והמגמה היורדת נותרה בעינה. אם בנק ישראל יבחר להתערב פעם נוספת הוא ייאלץ לעשות זאת בהיקפים גדולים יותר, הן כדי לחולל מפנה גדול יותר במחיר והן כדי להעביר מסר תקיף יותר לספקולנטים", הוסיפו ב-FXCM.

 

 צילום: shutterstock

 

"המטבע הישראלי יישאר חזק וימשיך להתחזק. זו אחת הסיבות שהבנק המרכזי לא מתערב יותר מדי", כך אמר ראש מחלקת מט"ח בדיוטשה בנק, בילאל חפיז. "השקל מתחזק כי לכלכלה הישראלית ביצועים מעולים ופרופיל הצמיחה העתידי שלה נראה טוב מאוד, ובמיוחד בהשוואה לכלכלות האחרות של העולם המפותח. "הסיכונים היחידים לשקל הם הגיאו פוליטיים".

 

לפי בנק ירושלים, "חוסנו של הדולר בחו"ל למול המטבעות העיקריים לא השפיעו על הדולר המקומי. לא נותר לנו אלא לראות באיזו רמה בנק ישראל יחליט להתערב בשוק. האם ברמה 3.59 שקלים או שמא ב-3.57 שקלים כדי לצרוב קשות משקיעים שמחזקים את השקל יתר על המידה".

 

בבנק ירושלים מביאים פליאה בנוגע לרמת השאננות של המשקיעים הזרים "שמתעלמים לחלוטין מהתגברות המתיחות האזורית, אך כנראה ששיקולים כלכליים שנובעים מפערי ריבית וציפייה לשיפור ניכר במאזן התשלומים בעקבות הכנסות מהגז עושים את שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x