$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

תשקיף חסוי לנוירודרם לקראת גיוס 100 מיליון דולר בנאסד"ק

ההנפקה תתבצע לפי שווי של עד 500 מיליון דולר אחרי הכסף. שוק התרופות למחלת הפרקינסון, שבו מתמקד הפיתוח הנוכחי של החברה, מוערך ב־4 מיליארד דולר בשנה. בין המשקיעים בחברה: קפיטל פוינט, ד"ר שמואל קבילי ומייקל ג'יי פוקס

ניר צליק 07:5521.05.14

רוברט טאוב, האיש שמכר את חברת הביוטכנולוגיה אומריקס לג'ונסון אנד ג'ונסון בשנת 2008 בתמורה ל־450 מיליון דולר, בדרכו חזרה לשוק ההון האמריקאי. ל"כלכליסט" נודע כי נוירודרם, שטאוב מונה לפני כחודש ליו"ר שלה, הגישה בימים האחרונים תשקיף חסוי בדרך להנפקה בנאסד"ק. על פי הערכות, בכוונת החברה לגייס 50–100 מיליון דולר לפי שווי של 400–500 מיליון דולר אחרי הכסף.

התשקיף הוגש בצורה חסויה עקב השינויים בחוקי ניירות הערך בארה"ב וה־Jobs act, המאפשר לחברות עם הכנסות של עד מיליארד דולר להגיש תשקיף. כך החברות יכולות לצאת לרוד שואו כדי לבדוק האם השוק בשל לקבל אותן, עוד לפני פרסום טיוטת תשקיף פומבית.

 

נוירודרם מפתחת תרופות להחדרה עורית לטיפול במחלות של מערכת העצבים המרכזית. המוצר הראשון שלה מיועד לטיפול בחולי פרקינסון. החברה, שמעסיקה כ־20 עובדים, גייסה עד היום כ־20 מיליון דולר. הפיתוח העיקרי של נוירודרם, שבניהולו של ד"ר עודד ליברמן, הוא ה־0611 ND לטיפול במחלת הפרקינסון, הנמצא בשלב IIb בניסויים קליניים.

 

כיום הטיפול העיקרי והנפוץ בחולי פרקינסון מתבצע באמצעות גלולת הלבו־דופה, ה"מפצה" על החוסר בדופאמין האופייני למחלה. חסרונה טמון בכך שהיא מאבדת את השפעתה בתוך זמן קצר. נטילתה דרך הפה אינה מאפשרת שמירה על רמה קבועה בדם ומחישה את התפתחותם של סיבוכים מוטוריים וירידה ביעילות הגלולה. 70%–80% מהחולים בפרקינסון מטופלים בתרופת הלבו־דופה.

 

התרופה של נוירודרם מאפשרת החדרה רציפה דרך העור, שאמורה להבטיח רמה גבוהה ורציפה של לבו־דופה בדם. הטיפול נועד הן לחולים בשלבים ראשוניים של המחלה והן לחולים מתקדמים.

 

שוק התרופות למחלת הפרקינסון מוערך כיום ב־4 מיליארד דולר בשנה. חברות תרופות מובילות רבות מציעות מוצרים בתחום הטיפול התרופתי בפרקינסון, בהן נוברטיס, גלקסו־סמית־קליין, בורינגר אינגלהיים, אבוט, טבע ו־UCB. מספר חולי הפרקינסון בעולם מוערך ב־4־6 מיליון, כ־1.5 מיליון מהם בארה"ב, כך על פי האגודה האמריקאית לפרקינסון.

 

מייקל ג'יי פוקס. ממשקיעי נוירודרם צילום: בלומברג מייקל ג'יי פוקס. ממשקיעי נוירודרם צילום: בלומברג צילום: אי פי אי

 

קפיטל פוינט מחזיקה ב־15% מהחברה. ברשימת המשקיעים בנוירודרם: השחקן מייקל ג'יי פוקס, חולה פרקינסון שהשקיע בה בעבר, וד"ר שמואל קבילי, ממשקיעי הביומד המוכרים בישראל. קבילי השקיע במספר חברות בולטות, בהן רדהיל, קפיטל פוינט ואורנים, ואחראי לפטנט מרכזי של ג'ננטק, שעם התרופות המבוססות עליו נמנות האווסטין והארביטוקס.

 

טאוב, שכיהן כיו"ר אומריקס, היה יזם החברה שייצרה דבק ביולוגי לניתוחים. הוא החזיק ב־15.9% ממניותיה, וזכה לקבל כ־70 מיליון דולר עקב מכירתה לג'ונסון אנד ג'ונסון. שנתיים לפני כן אומריקס הונפקה לפי שווי של 150 מיליון דולר.

 

בניגוד לאומריקס, שהגיעה לנאסד"ק אחרי שצברה הכנסות משמעותיות, נוירודרם נמצאת בשלבי פיתוח מוצר. זאת בדומה לחברות ביוטכנולוגיה ישראליות נוספות שהשלימו הנפקה באחרונה, בהן מדיוונד וגלמד. בין החברות שהגישו תשקיף נמנות ביובלאסט ומאפי פארמה, כמו גם ננו־ויברוניקס. על המדף נמצאות חברות ישראליות נוספות כגון פואמיקס, VBL, ארגו מדיקל, קייט פארמה, סיילנסיד וצ'ק קאפ.

 

מנוירודרם לא התקבלה תגובה עד לסגירת הגיליון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x