$
שווקי חו"ל

איזיצ'יפ תסתדר גם בלי סיסקו

מעבד ה־NP5 של איזיצ'יפ הוא ה"מוח" שסייע לסיסקו לצרף את גוגל הנכספת לרשימת לקוחותיה, אבל זה לא הפריע לסיסקו להפנות עורף למעבד העתיד, ה־NPS. איזיצ'יפ, מצדה, משוכנעת שיש לה ביד מוצר שיוביל אותה ישירות לגוגל ופייסבוק

שלומי כהן 08:0719.05.15

השבוע שעבר לא עבר כל כך באיזי על איזיצ'יפ (EZCH), שאיבדה רבע משווייה בעקבות הודעה של סיסקו (CSCO), הלקוחה הגדולה ביותר שלה, על כך שלא תאמץ את המעבדים החדשים שאיזיצ'יפ עומדת להוציא לשוק בסוף השנה. סיסקו, כך נמסר, מתכננת לעבור בפלטפורמה המרכזית שלה למעבדים שתפתח בעצמה — מהלך שייעשה בהדרגה ויתחיל בעוד כשלוש שנים.  

מדובר בנתבים המהירים והמשגשגים של סיסקו, ASR9000, שהיום נמכרים עם מעבדי הרשת של איזיצ'יפ, NP5. באיזיצ'יפ היו בטוחים שסיסקו תעבור, באופן טבעי, למעבדי ה־NPS שהחברה פיתחה בחמש השנים האחרונות בקריית גת — מעבדים שעתידים להגדיל פי כמה את שוק היעד של איזיצ'יפ. להבדיל מהדור הקיים, הם נועדו לטפל בכל שכבות תשתית הרשת אצל ספקי התקשורת וגם במרכזי אחסון הנתונים.

 

תדהמת המשקיעים היתה גדולה, כי אלי פרוכטר, המייסד והמנכ"ל של איזיצ'יפ, הגדיר לא פעם את ה־NPS כ"מעבדים שישנו כללי משחק". אך בינתיים, אחרי הודעת סיסקו, מה שבטוח הוא שהרכב הלקוחות של איזיצ'יפ עומד להשתנות. גם לא בטוח שהודעת סיסקו תמימה כל כך, כי ענקיות ציוד מסוגה לא נוהגות לחשוף פיתוח פנימי של מעבדים שלוש שנים מראש.

 

 

בשיאה הגיעה לשווי שוק של 1.3 מיליארד דולר

בשיאה, לפני שלוש שנים, נסחרה איזיצ'יפ במחיר של 45 דולר, עם שווי שוק של 1.3 מיליארד דולר, ומאז קרסה למחירה היום, 15 דולר, ושווי של 450 מיליון דולר. על החשש לאבד את סיסקו היא חטפה פעמיים בשלוש השנים האחרונות — פעם על השמועה, ובשבוע שעבר על ההודעה הרשמית, אם כי בפועל מאז ועד היום המכירות לסיסקו רק צמחו וסביר להניח שימשיכו לצמוח משמעותית בשלוש השנים הקרובות וכנראה אף יותר.

 

בשיא השווי שלה, בשנת 2012, איזיצ'יפ מכרה ב־55 מיליון דולר. את 2015, כאשר השווי הנוכחי הוא רק שליש משווי השיא, היא צפויה לסיים עם מכירות יותר מכפולות של 120 מיליון דולר (צמיחה של 43% לעומת 2014), רווח למניה גבוה יותר ורמת מזומנים גבוהה יותר. ללמדך שבוול סטריט מתמחרים חברות יותר על מומנטום, שלילי או חיובי, ופחות על ביצועים בפועל.

 

פרוכטר לא הלך בדרך של אנפורנה לאבס ומלאנוקס

ביקנעם, עיר השבבים, יש עוד סיפורים מעניינים על התפתחות של חברות שבבים ויחסיהן המורכבים עם לקוחות ה־ OEMשלהם — יצרני הציוד שנמכר למשתמש הסופי ובו מטמיעים את המעבדים.

 

אביגדור וילנץ הקים את אנפורנה לאבס במטרה לבנות גליליאו שנייה, אבל כאשר המעבדים שפותחו לפי דרישת לקוחת ה־OEM המרכזית שלהם, אמזון (AMZN), התבררו כהצלחה גדולה, הם לא עמדו בפיתוי בצורת צ'ק על 370 מיליון דולר, שאמזון רשמה כי רצתה את הטכנולוגיה המתקדמת לעצמה בלבד. מה שאנחנו לא יודעים זה מה אמר לווילנץ מנכ"ל ומייסד אמזון, ג'ף בזוס, לגבי האפשרות שהוא יסרב למכור.

 

סיפור שונה היה עם מלאנוקס (MLNX) השכנה. עוד לפני חמש שנים, במחיר מניה של 20 דולר, היה ברור לכל מי שהבין אז לאן הולך שוק הדאטה, שטכנולוגיית האינפיניבנד שפיתחו במלאנוקס תהיה הצלחה גדולה. אורקל (ORCL), לקוחת OEM עם פוטנציאל גדול, הניחה הצעת רכישה שמנה לחברה, אבל מנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן והדירקטוריון שלו סירבו, כי בחזונם ראו צמיחה עצמאית רבת־שנים עם אורקל או בלעדיה — והם לא טעו.

 

אלי פרוכטר מייסד ומנכ"ל איזיצ'יפ אלי פרוכטר מייסד ומנכ"ל איזיצ'יפ צילום: ערן יופי הכהן

 

איזיצ'יפ היא הצלחה טכנולוגית גדולה, ופרוכטר כבר יכול היה מזמן לבחור בדרך של וילנץ ולקבל צ'ק שמן, אבל כמוביל של חברה שבחרה להיות גדולה ועצמאית הוא עדיין לא הגיע לגודל המתאים ולפיזור הבריא בין הלקוחות ושוקי היעד השונים שוולדמן הגיע אליהם במלאנוקס. אגב, בשנים הקרובות שתי החברות ימכרו סוגי פתרונות שאינם מתחרים זה בזה לאותם לקוחות ענק ובאותו תחום של מרכזי אחסון הנתונים, שצופים לו צמיחה גדולה בעידן של מחשוב ענן, ביג דאטה ו"אינטרנט של דברים".

 

למה איזיצ'יפ היא הצלחה טכנולוגית גדולה כבר היום? כי בשיחת הפרידה שלו מהאנליסטים בשבוע שעבר התגאה מנכ"ל סיסקו ג'ון צ'יימברס, שהחברה בניהולו הצליחה לאחרונה לחדור לראשונה כספקית למרכזי אחסון הנתונים של גוגל הענקית. בגולדמן זאקס קבעו שמדובר בנתבים המהירים מסוג ASR9000, נתבים שה"מוח" שלהם פותח באיזיצ'יפ, ה־NP5.

 

גורו הטכנולוגיה ג'ורג' גילדר הבין כבר לפני 15 שנה את גודל הפוטנציאל של איזיצ'יפ. הוא כתב אז כי כמו שה"מוח" של מחשבי ה־PC יהיה כמעט בלעדית של אינטל, כך ה"מוח" של נתבי הפס הרחב המהירים יהיה של איזיצ'יפ. במשך השנים הוא גם השקיע במניית החברה, ובשבוע שעבר הודה שלא האמין כי הדרך תהיה כה קשה ומפותלת.

 

המעבד החדש ורכישת טילרה הזמינו את הפרידה

מי שקורא את מצגת התוצאות שאיזיצ'יפ פרסמה בשבוע שעבר, יכול להגיע למסקנה שבעצם שני המהלכים האסטרטגיים הגדולים שלה בשנים האחרונות, הפיתוח הסודי של מעבד ה־NPS בקריית גת ורכישת טילרה האמריקאית תמורת 50 מיליון דולר, הזמינו את הפרידה מסיסקו, שמצדה שיגרה חץ ללבה של איזיצ'יפ דווקא ביום התוצאות.

 

כתוב שם כי אחת המטרות היא לחדור בשנים הקרובות עם מעבדי הרשת שפותחו בקריית גת ומרובי הליבה של טילרה ישירות ללקוחות כמו גוגל, פייסבוק וחברות הטלפון הענקיות שירכשו מה שמכנים White Boxes למרכזי האחסון, וגם להמשיך לעבוד עם היצרנים הסיניים ואחרים. והרשימה הזאת היא סדין אדום לסיסקו, שמצדה תמיד תבחר בפתרון הפנימי, אבל רק אם הוא עדיף על החיצוני בזמינות, במחיר ובביצועים, וזאת אפילו מול מובילת שוק המעבדים ברודקום. אבל נכון להיום, אין לסיסקו מעבד שעולה על ה־NP5, שימשיך להיות אחד ממנועי הצמיחה של איזיצ'יפ בשנים הקרובות.

 

הכותב הוא יועץ ומשקיע בני"ע שונים

 

מייסד ומנכ"ל איזיצ'יפ,

אלי פרוכטר. מכוון עם המעבד החדש ללקוחות

כמו גוגל ופייסבוק

צילום: ערן יופי כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x