קבוצת דלק: רווח נקי של 210 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2015
זאת לעומת הפסד של 195 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בעקבות התוצאות דלק הודיעה על חלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל, כאשר תשובה יקבל מתוך הסכום כ-94 מיליון שקל
בזמן שהרוחות בשוק האנרגיה סוערות סביב התפטרותו של הממונה על ההגבלים דיויד גילה, העסקים אצל קבוצת דלק של יצחק תשובה ממשיכים כרגיל. חברת האחזקות דווחה היום על רווח נקי של מיוחס לבעלי המניות של 210 מיליון שקל לרבעון הראשון של 2015, זאת לעומת הפסד של כ-195 מיליון שקל ברבעון המקביל והפסד של 120 מיליון שקל ברבעון האחרון של 2014. בעקבות התוצאות דלק הודיעה על חלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל, כאשר תשובה יקבל מתוך הסכום הזה 94 מיליון שקל בהתאם לחלקו היחסי (62%) במניות החברה.
הרווח הנקי של קבוצת דלק מפעילות הגז והנפט הסתכם ברבעון החולף בכ-70 מיליון שקל, כשהוא מהווה שיעור שיא של 49% מסך הרווח הנקי של החברה (ללא רווחי הון). במהלך הרבעון הראשון של 2015 דלק רשמה רווחי הון של כ-115 מיליון שקל בגין מימוש מניות דלק ארה"ב ושערוך יתרת ההשקעה בדלק ארה"ב. בנוסף היא רשמה רווח של כ-39 מיליון שקל בגין ביטול ירידת ערך ההשקעה בפניקס.
קראו עוד בכלכליסט:
- גילה משחק לידי הממשלה
- דיויד גילה בוועידת האנרגיה: "המתווה שמתגבש במשק הגז לא יביא לתחרות"
- קנדל על התפטרות דיויד גילה: "רגולטור בודד לא משפיע ברמת המאקרו בשום מדינה"
דלק מסיימת את הרבעון עם קופת מזומנים ומסגרות אשראי לא מנוצלות בהיקף כולל של כ- 3.5 מיליארד שקל כשהיא מתכוונת להשתמש בכסף הזה לחיפוש אחר השקעות בינלאומיות בתחום האנרגיה, כלומר רכישה של חברה זרה בתחום הגז והנפט.
יצחק תשובה צילום: משה בנימין
דלק מנהלת בימים אלו מו"מ מתקדם למכירת חברת הביטוח הפניקס לידי הענקית הסינית פוסון לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל שהינו ההון העצמי של הפניקס לסוף ספטמבר 2014. אנשי פוסון דרשו הנחה על הפניקס כאשר דלק מוכנה בשלב זה להעניק הנחה שלא יותר מ-10% ממחיר העסקה שנקבע על 1.9 מיליארד שקל ל-52% מהממניות שברשותה.
"אנו פועלים במרץ על מנת להשלים את עסקת מכירת הפניקס לחברת פוסון", אמר היום מנכ"ל דלק אסי ברטפלד. "אנחנו עושים את זה על בסיס מזכר ההבנות שנחתם בין הצדדים, וממשיכים באיתור הזדמנויות בתחום האנרגיה הבינלאומי לטובת ביצוע השקעה אסטרטגית אשר תהיה סינרגטית ומשלימה לפעילותה של הקבוצה היום".
עוד אמר ברטפלד כי "אנו מעריכים שקידום המתווה עם משרדי הממשלה בתחום משק הגז, תוך יצירת הוודאות הרגולטורית הנדרשות לביצוע ההשקעות מצד השותפויות, יאפשרו להאיץ את תוכניות פיתוח מאגר לווייתן והרחבת פרויקט תמר, וזאת בתוך פרק זמן קצר לאחר קבלת האישורים הנדרשים".