"איפה היה מנכ"ל אורנג' כשחידשו את השימוש במותג עם פרטנר ל-10 שנים?"
אורי ליכט מ-IBI מתייחס לדבריו של מנכ"ל אורנג' כי היה יוצא מישראל אם היה יכול: "הקריאות בישראל להחרים את פרטנר כדי לפגוע באורנג' העולמית נובעות מבורות". הלמן-אלדובי: "דבריו של המנכ"ל הם הבעיה הקטנה ביותר של פרטנר". ערן יעקובי מרוסאריו קפיטל: "לא יקרה כלום אם פרטנר תלך למהלך של מיתוג מחדש"
"מעניין איפה היה המנכ"ל החביב של אורנג' כשחידשו את השימוש במותג רק לפני מספר חודשים?", כך אומר אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר ב-IBI בית השקעות, בהתייחסות לדבריו של מנכ"ל ענקית התקשורת אורנג' שאמר אתמול (ד') בקהיר כי היה רוצה לסיים את מערכת היחסים עם המפעילה הישראלית שמשתמשת בשמה "tomorrow" אם היה יכול.
ליכט מתייחס לחודש אפריל האחרון אז הודיעה פרטנרלבורסה כי חתמה על הסכם חדש לשימוש במותג מול אורנג' העולמית. ההסכם הוא לתקופה של 10 שנים, כלומר עד אפריל 2025. ההסכם מסדיר את התמלוגים שצריכה פרטנר לשלם וקובע כי התמלוגים ששולמו בשלוש השנים האחרונות יהיו תקופות גם בארבע השנים הבאות. החל מאפריל 2019 יעלה שיעור התמלוגים שתשלם פרטנר. בהודעה לא נכתב על גובה התמלוגים המדוברים אך מציינת כי המשא ומתן עם בעלת המותג, אורנג' העולמית, נעשה בהגינות.
- פרטנר עוברת להתקפה: "באורנג' רוצים לוותר על המותג? שישלמו מאות מיליוני יורו"
- חיים סבן: "גאה להיות בעל השליטה בפרטנר, איומים לא ירתיעו אותי"
- רומנו משאיר את שינוי הכיוון של פרטנר למחליפו
"חשוב להבין", מוסיף ליכט, "פרטנר אינה בבעלות אורנג' העולמית - היא משלמת לאורנג' כמה מיליוני שקלים בשנה כדי להשתמש במותג ותו לא. לכן הקריאות שנשמעות להחרים את פרטנר כדי לפגוע באורנג' העולמית נובעות בעיקר מבורות".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בתוך כך, בעל השליטה בפרטנר חיים סבן, התייחס אתמול לפרשה ואמר: "אני גאה להיות בעל השליטה בחברת פרטנר, שהנה חברה בבעלות ישראלית, החוכרת את המותג אורנג׳. איומים לא ירתיעו אותי, אמשיך לפעול בישראל ולהוביל את המאבק העולמי למען ישראל״.
לגבי דבריו של סבן אומר ליכט כי מה שכן מעניין היא שהתבטאות מנכ"ל אורנג' הצליחה סוף סוף לרתום את חיים סבן לטובתה של פרטנר. "כשחיים סבן רכש את השליטה בפרטנר שוק ההון הגיב מאד בחיוב. ראינו לנגד עינינו בעל שליטה חזק, עם גב כלכלי, קשרים במסדרונות הממשלה, גישה למשקיעים זרים כזה שמביא איתו גם יתרון משמעותי בתחום התוכן. עם זאת מאז הרכישה יתרונותיו של בעל השליטה לא באו לידי ביטוי, מבחינתנו חוסר מעורבתו הובילה לאכזבה עצומה".
גם ערן יעקובי מרוסאריו קפיטל התייחס לפרשה ואמר באולפן כלכליסט: "פרטנר לא תלויה כלכלית בפרנס טלקום ולא באורנג'. בנוסף חשוב לזכור שחברות הסלולר המקומיות נמצאות בתחרות קשה בתוך ישראל - כך שלא יקרה כלום אם פרטנר תלך למהלך של מיתוג מחדש. הייתי מציע לכל לקוח של החברה לא למהר ולהרים דגלים שיפגעו בה כלכלית. לגבי התגובה בשוק ההון - הוא מגלה בגרות וזו תעודת כבוד. נזכיר כי פרטנר נמצא בבעלות איש עסקים חזק ואין כל חשש שהחברה תקרוס", סיכם יעקובי.
"דבריו של המנכ"ל הם הבעיה הקטנה ביותר של פרטנר"
פרטנר קיבלה את המותג אורנג' מהאצ'יסון ההונג קונגית, שהיתה בעלת השליטה בחברה מהקמתה ועד 2009. האצ'יסון החזיקה בזכויות למותג מתוקף השליטה שלה באורנג' בריטניה, החברה הראשונה שהשתמשה במותג אורנג'. אולם בשנת 2000 עברה אורנג' בריטניה לבעלות של פראנס טלקום, וכך גם הזכויות על המותג. מאז שנת 2000 משלמת פרטנר תמלוגים לפראנס טלקום על המותג. מרבית מניות חברת פראנס טלקום, בעבר מונופול התקשורת בצרפת, מוחזקות כיום בידי הציבור (68%), כאשר ממשלת צרפת מחזיקה ב-32%.
גם במחלקת המחקר של בית ההשקעות הלמן-אלדובי מתייחסים לדבריו של מנכ"ל אורנג' ואומרים: "דבריו של המנכ"ל הם הבעיה הקטנה ביותר של פרטנר. גם אם מניית החברה תרד בימים הקרובים, הדבר לא יהווה בהכרח הזדמנות השקעה מומלצת. בעקבות חוסר הוודאות סביב פרטנר, ובעיקר בשל התחרות המתמשכת בענף הסולולר הגורמת לחברה להמשיך ולדמם".
"מבחינת פרטנר, לא ברור כלל שהמותג אורנג' הוא בעל ערך. החשש כעת הוא מפני ביטול חוזים של לקוחות פרטיים או עסקיים לפרטנר, אולם סביר להניח שהחברה תדע להתמודד אם מצב זה", הוסיפו בהלמן-אלדובי.