בלעדי לכלכליסט
גיל שרון מתקפל: נאלץ לוותר על מניות בשווי 12 מיליון שקל
מנכ"ל דסק"ש הנכנס ספג חצי ביקורת ממחזיקי האג"ח ואפילו מיו"ר רשות ני"ע בנוגע לעלות שכרו. התמיכה של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין לא עזרה לו והוא נאלץ לוותר על 40% מהמרכיב ההוני בשכרו, שניתן במניות החברות־הבנות שופרסל וסלקום
מנכ"ל דסק"ש הנכנס גיל שרון נכנע ללחץ ויוותר על 40% מהמרכיב ההוני בשכרו - מניות החברות־הבנות שופרסל וסלקום.
- בעלי האג"ח דורשים מגיל שרון לקצץ עד 50% מחבילת המניות
- "אני כבר סגרתי את התנאים שלי. אני מנהל טוב. אתם לוקחים סיכון שאני לא אבוא בסוף"
- מבוא לא־סימטריה בין שכר וביצועים. מרצה אורח: גיל שרון
ל"כלכליסט" נודע כי בהסכם החדש שיובא לאישור אסיפת בעלי המניות ביום שני הקרוב יקבל שרון 0.36% ממניות שופרסל וסלקום. זוהי חבילת מניות בשווי 18 מיליון שקל שתיפרס על פני חמש שנים במנות רבעוניות. זאת במקום 0.6% בהסכם המקורי בשווי 30 מיליון שקל. לפיכך החבילה של שרון תתכווץ ב־12 מיליון שקל.
ביום חמישי שעבר אמורה היתה להיערך האסיפה לאישור שכרו של שרון, אך בוטלה ברגע האחרון. הסיבה: כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעל המניות הגדול מקרב הציבור דוד אדרי הצביע נגד בכתב הצבעה שהעביר יממה קודם לחברה. התנגדותו מונעת רוב מקרב בעלי מניות המיעוט הנדרש לאישור השכר.
הצבעה זו טרפה את הקלפים עבור שרון. משהבין דירקטוריון דסק"ש את התמונה, החליט יחד עם היו"ר ובעל השליטה אדוארדו אלשטיין לדחות את האסיפה ל־21 בדצמבר.
בימים שחלפו מאז הדחייה נרשמה התנהלות קדחתנית בין שרון ואלשטיין לנציגי האג"ח של החברה בראשות אלטשולר שחם ועו"ד גיא גיסין.
בהסכם של שרון יש סעיף המפצה אותו ב־1.6 מיליון שקל במזומן אם ההסכם לא יוצא לפועל. לפני ההצבעה שרון סירב לדון בהפחתה כלשהי, אלא שכשהבין שהאווירה הציבורית איננה לטובתו, החל להתקפל. תחילה הסכים להפחתה של 20%, אבל בסופו של דבר נכנע לוויתור של 40% במרכיב ההוני של השכר במניות סלקום ושופרסל.
כמו כן בוטל הסעיף שלפיו שרון יקבל את מלוא החבילה באופן מיידי במקרה של העברת השליטה בחברה.
השכר של שרון לא יעלה על 13.5 מיליון שקל, לעומת 15 מיליון שקל בשנה בהסכם המקורי, שכלל שלושה רכיבים עיקריים: שכר ברוטו של 200 אלף שקל בחודש שיחד עם תנאים נלווים משקף עלות שכר של 3.24 מיליון שקל בשנה ובונוס של עד 3.24 מיליון שקל בשנה (12 משכורות); הקצאה של 1.8% מהמניות החסומות של דסק"ש בשווי 11.6 מיליון שקל; ומניות המהוות 0.6% מהון החברות של סלקום ושופרסל.
שרון דרש את מניות שופרסל וסלקום בזכות הסכמתו לשמש גם כיו"ר שתי החברות. בישיבה עם מחזיקי האג"ח טען שרון כי בכך הוא חוסך בהוצאות על העסקת יו"ר אחר. שני היו"רים המשותפים של שופרסל, רפי ביסקר ושולם פישר, קיבלו יחד 4 מיליון שקל בשנה, כך שעל פני חמש שנים מדובר ב־20 מיליון שקל.
הסכם השכר עורר התנגדות גם מצד יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, שאמר ל"כלכליסט" כי התגמול לשרון "מופרז ובלתי סביר". גם בחברת הייעוץ אנטרופי התנגדו והלינו על כך שמרכיב התגמול במניות איננו תלוי ביצועים.