ביום כניסת מגבלת השכר: המוסדיים אישרו שכר של 3.7 מיליון שקל למנכ"ל הראל השקעות
חברת האחזקות של הראל אישרה את שכרו של רונן אגסי ביום כניסתה לתוקף של הגבלת השכר לחוזים חדשים. תמכו בשכר: מנורה, הפניקס, אקסלנס, פסגות ומיטב דש. התנגדו: מגדל וכלל
האסיפה הכללית של הראל השקעות (חברת האחזקות של הראל ביטוח) אישרה ביום שלישי האחרון את שכרו של מנכ"ל חברת האחזקות רונן אגסי שעלותו 3.7 מיליון שקל. באותו היום פורסם החוק שמגביל את שכר הבכירים בגופים הפיננסיים ל־2.5 מיליון שקל ברשומות. כלומר, מדובר בחריגה של 1.2 מיליון שקל מהתקרה הקבועה בחוק.
- כך מנסה חדוה בר לעקוף את חוק שכר הבכירים
- בממשלה נערכים לשינוי חוק השכר למורת רוחו של האוצר
- כחלון על הגבלת שכר הבכירים: "איפה ישלמו להם שכר כזה?"
כניסת החוק לרשומות משמעותה שכל חוזה שנחתם לאחר כניסתו לתוקף חייב להיות כפוף לו, ובאשר לחוזים קיימים - אלה יחסו תחת החוק רק מאוקטובר הקרוב.
מי שאישר את השכר של אגסי היו בעלי מניות המיעוט בהראל - בעיקר גופים מוסדיים שהמנהלים שלהם צפויים להיות כפופים בעצמם למגבלת שכר הבכירים. זאת על רקע תמיכת חברת הייעוץ אנטרופי המספקת המלצות לגופים המוסדיים ביחס לאופן הצבעה באסיפות כלליות.
בהראל הבהירו שאם וככל שיידרש, עלות שכרו של אגסי תותאם לחוק כשיכנס לתוקף לגבי הסכמים קיימים. ככל הנראה, בהראל עדיין מקווים שניתן יהיה לתקוף את החוק בבג"ץ.
תוצאות ההצבעה מראות כי חברות הביטוח מגדל וכלל התנגדו לחבילת השכר. ההתנגדות נבעה לא בהכרח בשל החריגה מתקרת ה־2.5 מיליון שקל, אלא בשל החריגה מתקרת ה־3.5 מיליון שקל - הרף העליון הנורמטיבי מאז פורסמה לראשונה טיוטת חוק שכר הבכירים לפני כשנתיים על ידי שר האוצר הקודם יאיר לפיד. לפיד הציב בשעתו במסגרת החוק תקרה גבוהה מזו של המסגרת הנוכחית - 3.5 מיליון שקל - ובהתאם הבהירה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר לגופים המוסדיים כי לא תאשר חבילות גבוהות יותר.
לכאורה עלות שכרו הפורמלית המבוקשת של אגסי היא 3.4 מיליון שקל אך הראל הודיעה כי הגדילה לאגסי את חבילת הפיצויים מ־100% ל־150% בשווי כולל של מיליון שקל -
אם מחלקים את ההטבה האמורה במשך תקופת העסקתו - 3 שנים עד ששכרו יידרש להגיע שוב לאישור - מדובר בתוספת של כ־300 אלף שקל לחודש, ובעקיפה של התקרה הנורמטיבית של 3.5 מיליון השקל בכ־200 אלף שקל בחודש.
מי שהכשיר את חבילת השכר של אגסי הם הדירקטורים החיצוניים של חברות הביטוח מנורה והפניקס. תמיכת הפניקס מפתיעה לאור הקשיים שהערימה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר על דירקטורים בהפניקס שהסכימו לאשר לפני שלוש שנים שכר בעלות של 13 מיליון שקל למנכ"ל הפניקס אייל לפידות עד שהתקפלו והורידו את שכרו ל־3.5 מיליון שקל בהתאם לרוח החוק.
גם בית ההשקעות אקסלנס שבשליטת הפניקס תמך בחבילת השכר וכך גם בית ההשקעות פסגות (קופות מפעליות שמנוהלות על ידי פסגות ניירות ערך דווקא הצביעו נגד) ובית ההשקעות מיטב־דש.
בקרב המתנגדים, לצד מגדל וכלל היו גם בית ההשקעות אנליסט, חברת הביטוח איילון (שמשתמשת בשירותי 'עמדה' המתחרה באנטרופי שהמליצה להתנגד לחבילה) וחברת הביטוח הכשרה.
החוק להגבלת שכר הבכירים
1. פערים בחברה: הפער בין עלות השכר הנמוכה ביותר לעלות השכר הגבוהה ביותר לא יהיה יותר מפי 35.
2. תקרת שכר: עלות השכר המקסימלית שתוכר לצורכי מס תעמוד על 2.5 מיליון שקל.