הקבינט החברתי כלכלי אישר שורת רפורמות - לקראת חוק ההסדרים
על פי הרפורמה המוצעת במכון התקנים מעבדות פרטיות יוכלו לבדוק ולתת אישורים למוצרים שונים והרכבי הוועדות במכון ישונו כדי למנוע מדירת אינטרסים פרטיים; הצעת החוק לקידום הקלות על ייבוא מוצרי חשמל אושרה ותובא לאישור כחלק מחוק ההסדרים; בנוסף אישר הקבינט שורת הטבות מס לחברות הטכנולוגיות
הבוקר אישר הקבינט מספר תוכניות המופיעות בחוק ההסדרים לקראת אישור כל התקציב וחוק ההסדרים מחר בממשלה. בין התוכניות שאושרו על ידי הקבינט החברתי כלכלי הרפורמה במכון התקנים.
- הצעה ברגע האחרון: מספר משרדי הממשלה יצומצם ל-18
- הקבינט אישר חלק מחוק ההסדרים; עצמאים יחויבו להפריש לחיסכון פנסיוני
- חוק ההסדרים שוב משנה כיוון: זיכיון חברת קצא"א לא יוארך
על פי הרפורמה המוצעת מעבדות פרטיות יוכלו לבדוק ולתת אישורים למוצרים שונים, בעוד שהיום רק מכון התקנים ראשי לעשות זאת.
בנוסף, מוצע כי הרכבי ועדות המכון ישונו כך שמי יעמוד בראש כל ועדה שמאשר תקינה יהיה נציג אקדמיה ולא גורם בעל אינטרס העובד בחברה המהווה שחקן מרכזי בתחום של אותה ועדה, בארץ כפי שקורה היום. כך למשל, יו"ר הוועדה העוסקת במוצרי חלב הוא הטכנולוג המזון של תנובה. באותו עניין, אותה ועדה אסרה על ייבוא מוצרי סויה שעליהם כתוב "חלב סויה" בטענה כי מדובר בהטעיית הציבור, ובכך יצרה הדרה של מוצרי סויה רבים מהשוק הישראלי.
עוד קובע החוק כי סטיות מתקינה בינלאומית שקביעת תקנות ייחודיות לישראל במכון התקנים ידרשו את אישור ראש הממשלה, שר האוצר ושר הכלכלה והתעשייה.
הקבינט אישר הבוקר גם את הצעת החוק הקובעת הקלות על ייבוא מוצרי חשמל מול דרישות הרגולציה הקיימות היום במכון התקנים ובמשרד לאנרגיה ותשתיות לאומיות, זאת למרות שהאוצר, בראשות השר משה כחלון הודיע כי יקדם את התוכנית שלא כחלק מחוק ההסדרים, כעת מציינים כי זו תובא לממשלה יחד עם כל חוק ההסדרים והתקציב מחר.
עוד אישר הקבינט מספר צעדים בתחום התקשורת לפיהם יופרט מערך עידן פלוס ויוגדל מספר הערוצים המשדרים בו, וכן תחול חובת מכירה על ערוצי ותכני ספורט.
כמו כן אושרו צעדים בתחום תשתיות התקשורת שנועדו להוזיל עלויות לצרכנים.
הקבינט אישר גם את הצעת חוק שתחייב גופים כמו ההוצאה לפועל ובבתי המשפט להפחית את הרגולציה והבירוקרטיה שלהם וכן תתאפשר פתיחת עסק באופן דיגיטלי לכל הגופים.
הקבינט אישר גם את הטבות המס לחברות הטכנולוגיה. לפי הצעת החוק לפי התכנית, חברות הייטק שרושמות בארץ את הקניין הרוחני שלהן ושהכנסותיהן השנתיות גבוהות מ-10 מיליארד שקל ייהנו ממס חברות של 6% על ההכנסות המיוחסות לקניין הרוחני. חברות קטנות יותר, ישלמו 12% מס (לעומת 25% מס החברות המלא). בנוסף שיעור המס על הדיבידנד יעמוד על 4% בלבד במקום 25-30% היום. מס רווחי הון בעת הוצאת קניין רוחני מישראל לחברה קשורה יהיה זהה למס החברות.