רווח עצום של מיליארד שקל לדלק; תשובה ימשוך דיבידנד של 77 מיליון שקל
עסקת המכירה של 9.25% מאחזקות דלק קידוחים במאגר תמר הקפיצה את רווחי הקבוצה; הדיבידנד הכולל שתחלק דלק לבעלי המניות עומד על 120 מיליון שקל
קבוצת דלק תחת ניהולו של אסי ברטפלד סיימה את הרבעון השלישי של שנת 2017 עם רווחי שיא של כ- 1.024 מיליארד שקל - לעומת רווח נקי של 85 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
- היום שבו תחום הגז הטבעי יהפוך לשוק של מוכרים בלבד
- הנפקת תמר פטרוליום הקפיצה את הרווח הרבעוני של דלק קידוחים
- קבוצת דלק: "לא חל שינוי בהערכותינו לגבי יצוא גז למצרים"
הזינוק ברווח נבע ממכירת 9.25% מאחזקותיה של דלק קידוחים במאגר תמר לשותפות "תמר פטרוליום" במהלך הרבעון השלישי, עסקה אשר הניבה לקבוצת דלק רווח נקי של 873 מיליון שקל. מכירת הזכויות נעשית בהתאם למתווה הגז, שבו התחייבה השותפות למכור את מלוא אחזקותיה בתמר עד לסוף 2021. לאחר מכירת הזכויות יישארו למימוש כ–22% נוספים מהזכויות במאגר תמר.
כמדי רבעון הודיעה דלק על חלוקת דיבידנד לבעלי המניות, וזו עומדת הפעם על 120 מיליון שקל - חלקו של יצחק תשובה, בעל השליטה בחברה, יעמוד על 77 מיליון שקל.
הזינוק החד ברווחי הקבוצה מצטרף לתוצאות הרבעון הראשון והשני של 2017 ומביא את הרווח הנקי של קבוצת דלק בתשעת החודשים הראשונים של השנה לסכום כולל של 1.424 מיליארד שקל, בהשוואה לרווח נקי של 250 מיליוני שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2016.
פעילות הקבוצה במגזר חיפושי והפקת נפט וגז בישראל ובעולם רשמה בתשעת החודשים הראשונים של השנה רווח נקי של 341 מיליוני שקל, לעומת רווח של כ-294 מיליון שקל בתקופה המקבילה - עלייה של 16%.
הקבוצה הודיעה כי בכוונתה לממש את תמלוגי העל שברשותה ממאגרי תמר ודלית, וזאת כבר בטווח הזמן הקרוב. שיעור תמלוגי העל של קבוצת דלק ודלק אנרגיה, ממאגר תמר, צפוי לעלות משיעור כולל של כ- 1.5% (שיעור תמלוג העל הכולל ממאגר תמר שבידי קבוצת דלק ודלק אנרגיה), לשיעור של כ- 6.5%, וזאת ממועד החזר ההשקעה במאגר תמר. מימוש תמלוג העל צפוי להיעשות בדרך של העברת הזכות לתמלוגי העל מהחברה לחברה ייעודית, והנפקת החברה הייעודית בבורסה לניירות ערך בתל אביב או בדרך של מכירה לצד ג'.
בכל הקשור לאפשרויות ייצוא הגז הטבעי מישראל למצרים שבה והודיעה הקבוצה כי לא חל שינוי בהערכות השותפות לגבי אפשרויות יצוא הגז, וכי המשאים ומתנים בין הצדדים ממשיכים להתקיים בנושא זה במטרה לחתום על הסכמי ייצוא ארוכי טווח משמעותיים. מדו"ח עצמאי (עדכני) שנערך על ידי חברתWood Mackenzie העולמית, בקשר לתחזיות הביקוש וההיצע ממצרים במהלך השנים הקרובות, עולה תמונה לפיה ביקושי הגז הטבעי במצרים צפויים לעלות משמעותית על ההיצע המקומי, גם במקרה שמאגר זוהר יפותח במלואו בלוחות הזמנים המקוריים.