בדיקת כלכליסט
שיטת מצליח: למדו מהמזון, מיישמים בגמל
הרפורמה בדמי הניהול תיכנס בינואר 2013 לתוקפה, אך בקופות הגמל כבר מתכוונים לנצל את ההרשאה להתחיל לגבות דמי ניהול גם מההפקדות השוטפות ולהגדיל את הפגיעה בחסכונות. באלטשולר שחם יגבו את הרף המקסימלי של 4%, בעוד שבילין לפידות הודיעו שלא יגבו כלל. השאלה כעת היא עם מהם השוק יישר קו
הרפורמה בדמי הניהול תיכנס בינואר 2013 לתוקפה, אך בקופות הגמל כבר מתכוונים לנצל את ההרשאה להתחיל לגבות דמי ניהול גם מההפקדות השוטפות ולהגדיל את הפגיעה בחסכונות. באלטשולר שחם יגבו את הרף המקסימלי של 4%, בעוד שבילין לפידות הודיעו שלא יגבו כלל. השאלה כעת היא עם מהם השוק יישר קו
- דמי הניהול בקופות הגמל: הרעיון אולי טוב, הביצוע חסר סיכוי
- האוצר התקפל ואת המחיר ישלמו מיליון וחצי חשבונות גמל
- חיים כץ: "לא נמהר לאשר את דמי הניהול המינימליים בגמל"
שנת 2013 עוד רגע כאן, ובגופים המוסדיים המנהלים את כספי קופות הגמל וקרנות ההשתלמות ההכנות בעיצומן. על הפרק - מ־1 בינואר תיכנס לתוקף הרפורמה בדמי הניהול בקופות הגמל, שהוביל ראש אגף שוק ההון במשרד האוצר עודד שריג, במטרה להוריד את דמי הניהול עבור החוסכים ולהגביר את התחרות בענף. מרבית החברות קיבלו את הבשורה בהלם ובמורא - בשנה הבאה תרד תקרת דמי הניהול (וביטוחי המנהלים) ל־1.1%, וב־2014 היא תרד ל־1.05%. זאת לאחר מאבק בין שריג, שרצה להוריד את התקרה ל־1.2%, לבין ח"כ חיים כץ שרצה להוריד אותה ל־0.7%.
למרות זאת, החברות קיבלו כמה סוכריות להמתיק את האובדן הצפוי בהכנסות. ראשית, ההחלטה פגעה בקופות הגמל אך לא בקרנות ההשתלמות. בקרנות ההשתלמות תקרת דמי הניהול נותרה ללא שינוי, 2%, והפכה אותן לנכס אטרקטיבי יותר לניהול מאשר קופות הגמל. שנית, הגופים יוכלו לגבות דמי ניהול מינימליים מכל קופה בסך 108 שקל בשנה.
קופות הגמל ירוויחו מאי־הידיעה של החוסכים הקטנים
הפגיעה העיקרית היא בחוסכים בעלי קופות בהיקף 5,000 שקל ומטה, שדמי הניהול שלהן צפויים לעלות. בסך הכל מנוהלים בחשבונות אלה כ־2.4 מיליארד שקל, וההכנסות הנוכחיות מחשבונות אלה מסתכמות בכ־48 מיליון שקל. על פי ההערכות, מדובר ב־1.5 מיליון חשבונות המהווים יותר מ־50% מחשבונות הגמל הקיימים כיום.
לחוסכים הקטנים יש אפשרות למשוך את הכספים מקופות של 5,000 שקל ומטה ללא מס, אך מרביתם אינם יודעים זאת וספק אם ינצלו את ההטבה. כך שאם נניח שאיש מקרב החוסכים בחשבונות אלה לא ימשוך את כספו עם יישום תקנות דמי הניהול המינימליים, יזכו חברות הגמל להכנסה שנתית של 162 מיליון שקל מאותם חשבונות. במילים פשוטות, התקנות יוסיפו עד 114 מיליון שקל לתעשיית הגמל. התקנות צפויות לעלות לאישור ועדת הכספים בעתיד הקרוב.
נוסף על כך, החברות המנהלות את קופות הגמל יוכלו להתחיל לגבות דמי ניהול גם מההפרשות השוטפות של החוסכים, ולא רק מהיתרה הצבורה כפי שהן עושות כיום. גובה דמי הניהול מההפקדות היה במוקד המאבק בין שריג לכץ, והצדדים הגיעו להסכמה שלפיה התקרה על ההפרשות לקופות הגמל תרד מ־5%, כפי שביקש האוצר, ותעמוד על 4%. נכון ל־2011 עמדו ההפקדות השוטפות בקופות הגמל, לא כולל קופות מפעליות שלא חוסות תחת הרפורמה, על כ־2.1 מיליארד שקל. בהנחה שחברות הגמל יגבו את התקרה החוקית מההפקדות, מדובר בפוטנציאל תוספת הכנסה של עד 84 מיליון שקל בשנה.
אלטשולר שחם וילין לפידות משני קצוות העמלה
מי שירה את יריית הפתיחה בכל הנושא של גביית דמי ניהול מההפקדות היה בית ההשקעות אלטשולר שחם. ביום שישי קיבלו לקוחות בית ההשקעות מכתבים לבתיהם ולפיהם מ־1 בינואר 2013 "ייגבו מהפקדות שיתקבלו לקופות הגמל אשר ברשותך דמי ניהול בשיעור 4%, וזאת בנוסף לדמי הניהול הנגבים מהיתרה הצבורה". הודעה דומה נשלחה גם לעמיתי קרן הפנסיה הקטנה של בית ההשקעות. באלטשולר שחם הודו ללקוחותיהם שבחרו בהם לניהול החסכונות שלהם ואף צירפו במכתב גזיר מסיכום התשואות של הגמל וההשתלמות לחודש יולי שערך "כלכליסט", אשר הציג את המומנטום החזק של בית ההשקעות.
אין ספק שהשנה החולפת היתה שנה מצוינת לקופות הגמל של אלטשולר בזכות ההשקעה במניות חו"ל ובאג"ח מדינה ארוכה, שהתבררה כמוצלחת ואפשרה לקופות של בית השקעות להציג את התשואה הגבוהה ביותר בענף מתחילת השנה. הנהלת אלטשולר גמל הצליחה לתרגם את התשואות הטובות לגיוסים של מאות מיליונים בחודש, בעיקר באמצעות מערך סוכני הביטוח ומנהלי ההסדר. כך גייס בית השקעות ב־2012 כ־2.6 מיליארד שקל על חשבון המתחרים שלו.
גבייה של 4% מההפקדות משמעותית בדיוק לקהל הזה - שכירים עם הפקדות שוטפות, שגויסו על ידי מנהלי הסדר. הצעד האגרסיבי מזכיר את האסטרטגיה שהיתה נפוצה בעבר (ועושה קאמבק לאחרונה) בקרנות הכספיות: לגייס הרבה כסף ואז להעלות את המחיר.
רפי חן, המשנה למנכ"ל קופת גמל ופנסיה באלטשולר שחם, אומר כי "בתמימות מלאה הודענו לכלל הלקוחות, לפי הדרישה של המחוקק (הדורש הודעה מוקדמת של 60 יום לפני העלאת דמי ניהול - א"ג). יכול להיות שהיינו צריכים לנסח את זה קצת אחרת או לחכות מעט, כי טרם החלטנו למי ניתן הנחה, לפי איזה סיגמנטים וכמה. מעבר לכך, דמי הניהול מהצבירה ירדו מ־2% ל־1.1%, כך שבממוצע דמי הניהול אצלנו ירדו מ־1.09% לפחות מ־1%".
חן מעריך כי אלטשולר שחם הם רק הסנונית הראשונה: "אני מעריך שמרבית הגופים יפעלו כמונו, 'השמיכה' בענף נהיית יותר קטנה. ההכנסות קטנות, אך העלויות גדלות. אם מסתכלים על יותר משנה, רואים שעם הרפורמה מוצרי החיסכון הפנסיוניים יהיו ממש תחליפיים, ודמי ניהול מההפקדות יהפכו לשגורים אצל כל סוכן. עם היכולת למכור ביטוחים בקופות הגמל, המכניזם של ביטוח מנהלים, קרנות הפנסיה וקופות הגמל יהיה אחיד, אתה צפוי לראות תחרות בין המוצרים מול קהל השכירים בעיקר".
אך אף שאלטשולר שחם תפסו את הכותרות, ל"כלכליסט" נודע כי בית ההשקעות אקסלנס שבשליטת יצחק תשובה הקדים אותם והחליט החלטה דומה אך שקטה יותר. בדיווח התקופתי האחרון שנשלח ללקוחות, ולא במכתב מיוחד, אקסלנס הודיע ללקוחותיו כי בעקבות התקנות החדשות יחל לגבות מהם את הרף המקסימלי מההפקדות השוטפות בגמל. הגופים האחרים בענף הודיעו כי הנושא נשקל בימים אלה, והחלטות צפויות להתפרסם בקרוב.
אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי מגדל העלתה את דמי הניהול לאלפי לקוחות ל־1.2%, על ידי ביטול ההנחות הקיימות. החשש הוא כי בזמן שהגופים סופגים פגיעה בגמל הם יפעלו לפצות על כך בקרנות ההשתלמות.
אך יש גם כיוון שונה. בילין לפידות, למשל, החליטו כי למרות האפשרות לגבות דמי ניהול מההפקדות השוטפות, בית ההשקעות לא יגבה אותם. ילין לפידות, בדומה לאלטשולר שחם, מוביל בטבלאות התשואות ושולט ללא עוררין בתשואות הארוכות בגמל ובהשתלמות (מעל ל־31% בשלוש השנים האחרונות, לעומת ממוצע של 21% בענף). הדבר היתרגם גם אצלו לגיוסים בהיקף של 1.4 מיליארד שקל שעברו מהמתחרים. ילין לפידות בולטים זמן רב בשיעור דמי הניהול הנמוכים לענף, שעמדו על ממוצע של 0.9% (לעומת 1.1% באלטשולר שחם).
בין אלטשולר בקיצון האחד לבין ילין לפידות בקצה השני ההערכות בענף הן כי כל החברות ישתתפו בחגיגת דמי הניהול מן ההפקדות, בהיקף כזה או אחר. ההחלטות צפויות להתקבל בימים הקרובים, והמכתבים יישלחו ללקוחות בקרוב. אך למרות הגזירה, הכוח עדיין אצל הלקוחות: בקשת טופס העברת קופת הגמל למתחרים צפויה לחולל פלאים ולבטל כל גזירה שהגופים ינסו להחיל על לקוחותיהם.