דו"ח האיחוד האירופי: 48% מצעירי אירופה גרים עם ההורים
לפי הדו"ח, 38 מיליון צעירים בני 30-18 חיים עדיין עם הוריהם. הסיבות העיקריות: חוסר יכולת כלכלית לגור לבד וקושי במציאת תעסוקה. דווקא במדינות רווחה כשבדיה ודנמרק חלה עלייה במספר הצעירים שנשארים בבית
דו"ח חדש של סוכנות Eurofound של האיחוד האירופי מגלה כי 48% מהצעירים האירופים בני 18–30 גרים עם ההורים. מהדו"ח, שסקר 28 מדינות אירופיות, עולה כי 38 מיליון צעירים חיים עם הוריהם. הסיבות העיקריות: חוסר יכולת כלכלית לגור לבד וקושי במציאת תעסוקה, תופעות שהתרחבו באירופה בחמש השנים האחרונות של מיתון כלכלי. דווקא במדינות רווחה כשבדיה ודנמרק חלה עלייה במספר הצעירים שנשארים בבית ההורים. איטליה מובילה את היבשת עם שיעור שיא של 79% מהצעירים האיטלקים שגרים עם הוריהם.
- דירות קטנות הן גם זולות יותר, אז למה לא בונים יותר כאלה?
- יש לי סיכוי רק אם אעבור לגור בברלין"
- "התייאשתי, הצעתי לארוז פקלאות ולעבור לאנגליה"
אנה לודווינק, מעורכות המחקר, אמרה כי הנתונים מצביעים על השינוי הגדול במצבם של צעירים אירופה: "לא רק עולם העבודה השתנה אלא החברה כולה. הצעירים של היום צריכים להתמודד עם אתגרים שונים מאלה של הוריהם. בעולם הנוכחי השינויים לא צפויים ואנשים לא מחזיקים בעבודה אחת או גרים במקום אחד כל חייהם".
המחקר מראה גם כי איכות החיים של צעירים שנשארו לגור עם הוריהם נמוכה מהממוצע. "אנחנו רואים רמות נמוכות של שביעות רצון, לצד רמות גבוהות של מחסור ושל ניתוק שהצעירים האלה חווים. הם מרגישים שהם חריגים", מספרת לודווינק.
לטענת הסוקר בובי דאפי, שחקר את חייהם של צעירים בריטים, התופעה לא עוצרת בסוף שנות ה־20. דאפי אמר לעיתון ה"גרדיאן" כי "אלו לא רק הצעירים שסיימו הרגע אוניברסיטה ומתקשים להתחיל חיים עצמאיים. מדובר גם באנשים בשנות ה־30". נשיא פורום הצעירים של אירופה, פיטר מטצ'שיק, סבור שצעירי היבשת עדיין לא התאוששו מהמיתון של 2008. "הצעירים עדיין נמצאים בלב הסערה ולא מצליחים להתחיל בחייהם".
נרי ג'ונסון