מלון היוקרה וולדורף אסטוריה בירושלים נמכר ב־600 מיליון שקל
ל"כלכליסט" נודע שיורשיו של מקים מלון היוקרה, איל ההון היהודי־קנדי פול רייכמן, מכרו אותו לאיש העסקים היהודי־צרפתי מישל אוחיון. לפי ההערכות, המלון אינו מפסיד אך רווחיותו נמוכה
בתום משא ומתן של כחצי שנה נחתם ביום רביעי האחרון הסכם למכירת מלון היוקרה וולדורף אסטוריה בירושלים בסכום המוערך ב־650–600 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". חמשת ילדיו של מקים המלון, איל ההון היהודי־קנדי פול רייכמן, מכרו את הנכס לאיש העסקים היהודי־צרפתי מישל אוחיון, המחזיק בנכסי מלונאות באירופה ובהם מלון וולדורף אסטוריה בעיר ורסאי בצרפת. השלמת העסקה והעברת הבעלות במלון עתידות להיעשות ברבעון הראשון של 2018, בכפוף לתנאים מקדימים.
- הממשל בארה"ב מחרים את וולדורף אסטוריה לאחר שעבר לבעלות סינית
- ראיון "כלכליסט" - האדריכל של וולדורף אסטוריה בירושלים: "אנחנו לא ממילא"
- מלון וולדורף אסטוריה ירושלים. היסטוריה, ופאר מודרני
המלון, הממוקם בפינת הרחובות אגרון ודוד המלך בירושלים, הוקם על בסיס מלון הפאר הערבי פאלאס, שנסגר ב־1935. רייכמן רכש את חורבות המלון ואת בית המכס הסמוך לו ב־2005 תמורת 20 מיליון דולר, והבנייה החלה שנתיים לאחר מכן אגב שימור ושחזור חלקים שלמים מהמלון המקורי בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. המלון כולל 227 חדרים וסוויטות, מסעדות ואולם אירועים. באפריל 2014 הוא נפתח למבקרים בתום שבע שנות בנייה וכחצי שנה לאחר מותו של רייכמן. בית המכס הוסב לפרויקט של 30 דירות יוקרה, ושלוש הדירות האחרונות בו, שטרם נמכרו, הועברו לאוחיון במסגרת העסקה.
המתווך הירושלמי אלי פולק, שאביו משה תיווך במכירת מלון פאלאס ובעסקה הנוכחית עד מותו לפני כחודש, אמר כי יורשיו של רייכמן לא ראו במלון חלק מליבת העסקים שלהם ובשנה האחרונה חיפשו לו רוכש: "אין להם עסקים נוספים בישראל, וגם אין להם מלונות נוספים מלבד המלון הזה. זה לא תחום ההתמחות שלהם".
לדברי גורמים בעיר, המלון נחל הצלחה עסקית מוגבלת, ואף שאינו מפסיד רווחיותו אינה גבוהה. כעת מתכנן אוחיון להשלים את בניית מתחם הספא, שנתפס כמקור רווח משמעותי, ולהקים מסעדת יוקרה בשטחי המסחר בנכס שאינם בשימוש. בתקשורת החרדית, שעקבה בשבועות האחרונים אחר גיבוש העסקה, הועלו חששות שהעברת הבעלות במלון תפגע בצביון הדתי המחמיר שלו, שנועד לפנות לקהל של חרדים אמידים, בעיקר מארה"ב. לדברי פולק, היותו של אוחיון אף הוא יהודי שומר מצוות הופכת את החשש לבלתי מוצדק. למלון יש הסכם ניהול תקף לעוד 15 שנה עם רשת המלונאות הילטון, המחזיקה במותג וולדורף אסטוריה, והעברת הבעלות אינה עתידה להשפיע עליו.
משפחת רייכמן יוצגה בעסקה בידי משרד עוה"ד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' בהובלת עוה”ד דעואל פלאי, יונה גושן־גוטשטיין, רן שלום ואביתר שדה. אוחיון יוצג בידי משרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן ועמית גרוס בהובלת עוה"ד רונן קנטור, גיורא גוטמן וירון טיקוצקי. עו"ד פלאי ציין כי "מבחינת משפחת רייכמן ההסכם לעת עתה הוא על תנאי, והם ממתינים לקבלת הודעת הקונה בימים הקרובים שהסכם המימון שלו סגור".
אוחיון מסר בעקבות חתימת העסקה: "ירושלים היא יעד יוצא דופן לתיירות מארה"ב, אירופה והמזרח הרחוק. אני גאה לצרף את המלון למבחר בתי המלון שלי באירופה".