$
ספורט עולמי

קבוצות הפורמולה 1 הפסידו 561 מיליון דולר בחמש שנים

יותר ממחצית מההפסד הכולל שייך לקבוצת לוטוס הבריטית, שבבעלות חברת הפרייבט אקוויטי ג'ני קפיטל, והוא מסתכם ב-309 מיליון דולר

שירות כלכליסט 13:2423.11.14

ההפסדים המשולבים של קבוצות הפורמולה 1 עמדו בחמש השנים שהסתיימו ב-2013 על 561.6 מיליון דולר, כך עפ"י הדיווחים הפיננסיות של הקבוצות. 

 

 

 

פורמולה 1. ההצהרות הפיננסיות חושפות כי ב-2013 ההפסדים של הקבוצות עמדו על 210.3 מיליון דולר, זו הייתה השנה הרביעית ברציפות שבה הקבוצות רשמו הפסד מצרפי פורמולה 1. ההצהרות הפיננסיות חושפות כי ב-2013 ההפסדים של הקבוצות עמדו על 210.3 מיליון דולר, זו הייתה השנה הרביעית ברציפות שבה הקבוצות רשמו הפסד מצרפי צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

למעלה ממחצית ההפסד הכולל שייך לקבוצה אחת – לוטוס הבריטית, שבבעלות חברת הפרייבט אקוויטי ג'ני קפיטל (Genii Capital). היא הפסידה 308.8 מיליון דולר והיא אחת משלוש קבוצות קטנות שדורשות קבלת חלק גדול יותר מכספי הזכייה בפורמולה 1.

 

ההפסדים הגבוהים מדגישים את המכשולים שעומדים בפני הקבוצות לקראת מרוץ סיום העונה, שמתקיים היום באבו דאבי. שתיים מהקבוצות הקטנות, קייטרהאם ומרוסיה, קרסו בחודש שעבר, וקיים סיכון שקבוצות נוספות ילכו בעקבותיהן.

 

הנתונים חושפים שב-2013 ההפסדים של הקבוצות עמדו על 210.3 מיליון דולר, זו הייתה השנה הרביעית ברציפות שבה הקבוצות רשמו הפסד מצרפי. הביצועים הפיננסיים הדרדרו מאז 2009, אז נהנתה התחרות מהשפעות השגשוג הכלכלי, וקבוצה אחת בלבד – פורס אינדיה – רשמה הפסד. הרווח המצרפי לאחר מס עמד ב-2009 על 190 מיליון דולר, אך גם במקרה זה מרביתו נבע מקבוצה אחת, קבוצת בראון שנוצרה מרכישה של קבוצת הפורמולה 1 של הונדה.

 

בראון, בהיותה קבוצה עצמאית, נחשבה לאנדרדוג, אך העיתון לונדון איוונינג סטנדרד חשף כי למעשה היא הייתה רחוקה לגמרי מהדימוי הזה. ההצהרות הפיננסיות של הקבוצה ב-2009 הראו כי ההכנסות שלה עמדו על 373.4 מיליון דולר, שיא שנותר עד היום בקרב קבוצות הפורמולה 1. לשם השוואה, הרווח של בראון לאחר מס הסתכם ב-156.9 מיליון דולר, גבוה יותר מההכנסה של יריבתה קבוצת וויליאמס בשנה שלאחר מכן.

 

ההצלחה הפיננסית של הונדה זכתה לדחיפה בדמות 147.5 מיליון דולר מהונדה. יצרנית הרכב היפנית שילמה לקבוצה את הכסף שאחרת היה משמש לתשלומי פיצויים אם היא הייתה נסגרת. ניהול עלויות זהיר הוביל להכנסות המרשימות והעלה את המודעות לקבוצה אצל מרצדס, שרכשה אותה בסוף 2009 עבור סכום מוערך של 200 מיליון דולר.

 

ביסוס הביצועים הפיננסיים של הקבוצות אינו עבודת ניחושים. 9 מתוך 11 הקבוצות, מגישות הצהרות פיננסיות הנגישות לציבור. רק סאובר השוויצרית ופרארי האיטלקית לא עושות זאת. ההצהרות הפיננסיות מציגות את העומק האמיתי של הפערים בין הקבוצות העשירות והעניות בפורמולה 1. הנושא עלה לדיונים לא מעט במרוצים האחרונים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x