מס המיליונרים הרג את שוק העברות השחקנים בצרפת
ההוצאות של קבוצות הכדורגל הצרפתיות על ההעברות שחקנים הצטמצמו ב-90% בשנה שעברה, בין השאר בשל "מס המיליונרים" בגובה 75% שהטיל הנשיא פרנסואה הולנד
09:4829.01.15
ההוצאות של קבוצות הכדורגל על העברות שחקנים הצטמצמו ב-90% בשנה שעברה, בין השאר בשל "מס המיליונרים" בגובה 75% שהטיל הנשיא פרנסואה הולנד.
קראו עוד בכלכליסט:
- האם צניחת מחירי הנפט תמנע את המעבר של מסי?
- דו"ח: המזרח התיכון "משתלט" על הספורט המערבי
- מומחה: רק שתי קבוצות יכולות להרשות לעצמן לרכוש את ליאו מסי
שחקני ליון. לפי דו"ח של Transfer Matching System של פיפ"א, ההוצאות של קבוצות צרפתיות על העברות צנחו ל-222 מיליון דולר, לאחר שהמועדונים הגדולים הוגבלו גם בעקבות כללי הפייר פליי הפיננסי, שהשיקו באופ"א ונועדו לצמצם את החובות של הקבוצות צילום: איי אף פי
לפי דו"ח של Transfer Matching System של פיפ"א, ההוצאות של קבוצות צרפתיות על העברות צנחו ל-222 מיליון דולר, לאחר שהמועדונים הגדולים הוגבלו גם בעקבות כללי הפייר פליי הפיננסי, שהשיקו באופ"א ונועדו לצמצם את החובות של הקבוצות.
"מס המיליונרים" שהוטל על הכנסות של מעל 1 מיליון יורו (1.1 מיליון דולר), הסתיים ב-1 בינואר, 2015. אולם המס עלה לאולימפיק ליון 6.3 מיליון יורו ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני, 2014, שנאלצה לשלם מס גבוה יותר על חלק מהשחקנים, כך מסר נשיא הקבוצה ז'אן – מישל אולאס.
מהדו"ח עולה עוד כי המסים בצרפת על שחקני כדורגל שמרוויחים מעל 600 אלף יורו בשנה, גבוהים פי 5 מאשר המסים המוטלים באנגליה, פי 15 מאשר בגרמניה ופי 66 לעומת ספרד. המידע מבוסס על נתונים שנאספו מאיגוד הקבוצות הצרפתי.
ההוצאות על העברות בינלאומיות טיפסו ב-2014 ב-2.1% לשיא של 4.06 מיליארד דולר. הקבוצות האנגליות הובילו את מסע ההוצאות עם סכום של 1.17 מיליארד דולר, שנבע גם מהעובדה שחוזי השידור של הפרמיירליג יקרים יותר בהשוואה לליגות האחרות.