"הדרישות של הטרויקה ממדינות באירופה יוצרות מצב נוראי"
נשיא הפרלמנט האירופי מרטין שולץ סבור כי הממשלות באירופה הלכו "רחוק מדי" ביישום מדיניות הצנע. לדבריו, "הטיעון שקיצוץ ההוצאות הציבוריות ישיב את אמון השווקים כוזב לחלוטין"
- האם הנהגת צנע מועילה לכלכלה?
- מרקל: "צנע נשמע מרושע, אני קוראת לזה 'איזון תקציבי'"
- 26 מיליון מובטלים ישמחו לדעת שהצנע יצא מהאופנה
בראיון ליומון הבלגי L'Echo, שהתפרסם בסוף השבוע, הדגיש שולץ: "אנחנו מחויבים מדי ברמה הלאומית לצעדי צנע". לדברי היו"ר, חבר המפלגה הסוציאליסטית בגרמניה, "הטיעון שקיצוץ ההוצאות הציבוריות ישיב את אמון השווקים כוזב לחלוטין".
הוויכוח בנוגע לבחירה במדיניות הצנע כתרופה לכלכלות האירופיות מוכות המשבר שינה כיוון בשבועות האחרונים, ויותר ויותר בכירים באיחוד האירופי ובמוסדות כלכליים מובילים מצטרפים לצד הטוען כי יש למתן את הרפורמות ואת הקיצוצים ולהתמקד במדיניות מעודדת צמיחה.
נשיא הנציבות האירופית ז'וזה מנואל ברוסו אמר בשבוע שעבר כי הגזירות עברו את הגבול, וכך גם בכירים בקרן המטבע הבינלאומית. ביום שישי פרסם היומון הצרפתי "לה מונד" מסמך של מפלגת השלטון הסוציאליסטית, ובו מכונה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל "עקשנית ואנוכית" על דבקותה באידיאולוגיית הצנע.
נשיא הפרלמנט האירופי טען כי הוא "מבין את האנשים המאוכזבים מהתפקוד חסר היעילות של האיחוד האירופי, מחוסר השקיפות בתהליך קבלת ההחלטות" וכן מהדרישות שכופה הטרויקה - הנציבות האירופית, הבנק המרכזי האירופי וקרן המטבע - "שיוצרות מצב נוראי".