דרך המשי קמה לתחייה: רכבת ראשונה מסין הגיעה לטהרן
הרכבת שהגיעה לבירה האיראנית עברה מרחק של 10,000 קילומטר בשבועיים - חודש פחות מהמסע הימי. סין תשקיע 750 מיליארד דולר עד 2020 בתשתיות לאורך הדרך ההיסטורית
רכבת ראשונה מסין הגיעה היום (ב') לתחנת הרכבת של טהרן, בירת איראן.
- דרך המשי פינת אלנבי: ההון זורם החוצה מסין, חלק לא מבוטל ממנו לישראל
- הסינים באים: דרך המשי החדשה עוברת בישראל
לפי דיווח בסוכנות הידיעות האיראנית הממשלתית פארס, הרכבת שנשאה 32 מכולות של סחורה מסין, עברה מרחק של יותר מ־10,000 קילומטר, תוך שהיא חוצה את טורקמניסטן וקזחסטן. מסעה של הרכבת נמשך 14 יום והיא יצאה מהעיר יי־וו שבמחוז ז'ג'יאנג שבמזרח סין.
מנהל חברת הרכבות האיראנית מושן פורסייד אקאי אמר לסוכנות הידיעות פארס כי "הגעת הרכבת בפחות משבועיים היא אירוע חסר תקדים. מדובר בצעד חשוב להחייאת דרך המשי שכן משך המסע של הרכבת קצר ב־30 יום ממשך המסע הימי מסין לאיראן".
קו הרכבת בין סין לבין איראן הוא חלק ממיזם דרך המשי החדשה של ממשלת סין. מטרת המיזם היא קישור סין לאירופה דרך היבשה, בתוואי דרך המשי ההיסטורית. ממשלת סין מתכוונת להוציא כ־750 מיליארד דולר עד 2020 על בניית תשתיות תחבורה שכוללות כבישים, מסילות ברזל ונמלים לאורך התוואי. כדי לממן את הבנייה הקימה סין את בנק השקעות התשתית האסייתי (AIIB) שבו חברות גם כלכלות גדולות אחרות שביניהן בריטניה וגרמניה. בייג'ינג השקיעה 100 מיליארד דולר שישמשו כהון העצמי ההתחלתי של הבנק. בנוסף, הקימה ממשלת סין קרן של 40 מיליארד דולר למימון יוזמות הבנייה.
איראן, שלה גבול משותף עם שבע מדינות, הפכה באופן טבעי לאחת מהנהנות העיקריות מהמיזם. הרפובליקה האסלאמית הבטיחה לתרום 6 מיליארד דולר כדי לפתח תשתיות לאורך תוואי דרך המשי בתחומה.