TRACX: ישראל מאבדת את תמיכת אומת הרשת ב"עמוד ענן"
הקרב בחזית טוויטר צמוד מאוד, בזירת פייסבוק מתגברת התמיכה בפלסטינים וברשת הישראלית תומכים בנתניהו - ומותחים ביקורת על אהוד ברק. "כלכליסט" מציג: מבצע עמוד ענן, דרך האינטראקציות במדיה החברתית
- אזעקת האמת של המשק הישראלי בדרך: ההשלכות הכלכליות של מבצע עמוד ענן
- אפליקציות תחת אש: איתור מקלטים, עזרה ראשונה וכיפת ברזל סלולרית
- מה יקרה לשוק המניות אחרי מבצע עמוד ענן?
לפי נתוני TRACX, למעלה מ-51% מכל השיחות מתבצעות דרך טוויטר, שם דובר צה"ל, החמאס והג'יאהד האיסלמי מנהלים מלחמת חורמה שבה קשה לדעת מי באמת מנצח. השיח על ישראל מעט חיובי יותר: 12% מכל הפוסטים על ישראל תומכים במבצע. רק 4% חיוביים כאשר נושאם הוא תמיכה בחמאס. התגית PrayForGaza אספה קרוב ל-400 אלף אינטראקציות אבל רק 3% מהן חיוביות, בעוד שישראל אספה 55 אלף אינטראקציות, אבל 13% מהן היו חיובית.
ממבט עולמי רחב יותר, קשה שלא להבחין במגמות מדאיגות - הבריטים מדברים הרבה יותר על עזה והחמאס, ופעילים בדיון האלו. הם מהווים יותר מ-10% מהדיונים על עזה, ופחות מ-2% מהדיונים על ישראל, למשל. לפי TRACX, לא פחות מ-56% מכל האינטראקציות עם התגיות עזה או PrayForGaza מגיעות ממלזיה ואינדונזיה, שני מדינות האיסלאם הענקיות שעד כה הציגו עמדה ניטרלית יחסית במהלך רוב המבצעים.
המושמץ ביותר: שר הביטחון אהוד ברק
הדיונים במבצע עמוד ענן בפייסבוק אינם חיוביים בדרך כלל, אבל הם בהחלט המובילים בכמות האינטראקציות, התגובות ורמת המעורבות של הקוראים בתכנים. למרבה ההפתעה, רוב הקהל הוא נשי, בעוד שברוב הדיונים בעד או נגד ישראל ועזה יש רוב גברי מובהק.
אם נחזור ארצה, אין ספק ששר הבטחון אהוד ברק סובל מדעת הקהל השלילית ביותר – 32% מכל התגובות שנכתבו עליו הן שליליות, לעומת 18% לראש הממשלה בנימין נתניהו ו-12% לעמיר פרץ, שלזכותו נזקפת הפיכת "כיפת ברזל" למערכת מבצעית. מצד אחד, גם לא נראה שאף אחד מדבר על פרץ – הוא אסף רק 20 אלף אינטראקציות, לעומת יותר ממיליון לבנימין נתניהו.