פרסום ראשון
שיכון ובינוי עתרה נגד זכיית שפיר הנדסה במכרז להארכת כביש 6 צפונה
זאת לאחר שלפני שבועיים דחתה ועדת המכרזים של המדינה את טענות החברה ואפריקה ישראל שהתמודדו יחדיו במכרז, נגד הזכייה של שפיר
חברת שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ כנגד המדינה בבקשה להקפיא את הזכייה של שפיר הנדסה במכרז להארכת כביש 6 צפונה. כך נודע ל"כלכליסט".
- נדחו העתירות נגד זכייתה של שפיר הנדסה במכרז להארכת כביש 6
- שפיר דוחה את חידוש כריית מנהרת הרכבת לירושלים
- שפיר הנדסה היא הזוכה במכרזים להארכת כביש 6 צפונה
העתירה נשענת על מסכת עובדות שמעידות לכאורה שהמכרז לא נוהל לפי כל הכללים, מה שמטיל ספק בהודעת הזכייה. העתירה הוגשה לאחר שבסוף אוקטובר האחרון דחתה ועדת המכרזים של המדינה את טענותיהן של שיכון ובינוי ואפריקה ישראל, שהתמודדו יחדיו, כנגד זכייתה של שפיר.
המכרז להארכת כביש 6 צפונה נחשב לאחד מהפרויקטים הגדולים בתחום התחבורה. מדובר בפרויקט BOT (בנה, הפעל, החזר לידי המדינה) לתקופה של 34 שנים להקמת כביש אגרה בחלקה הצפוני של המדינה. המכרז כולל סלילה של שני מקטעי כביש חדשים (מקטעים 3 ו-7) שיחברו את אזור יקנעם צפונה עד מחלף סומך. זמן העבודות נקבע ל-36 חודשים ועלות הבנייה נאמדת ב-2 עד 3 מיליארד שקל. שפיר זכתה במכרז יחד עם קרן נוי, כאשר מי שהתמודד מולה היו כאמור שיכון ובינוי ואפריקה ישראל
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
המכרז מוקפא בשנית
חלק מהטענות של שיכון ובינוי, שהתפרסמו בעבר, התייחסו לפגמים מהותיים שנפלו לכאורה במכרז, לרבות שינוי תנאי העבודות מבלי להודיע למתמודדים; העסקת מומחי תחבורה על ידי המדינה לאחר שבעבר עבדו בחברת שפיר; אפשרות לבצע "מקצה שיפורים" בהצעות המחיר לצד אחד בלבד וחוסר בדיקת עלות-תועלת בעלויות הבנייה של הזכיינית. עם הגשת העתירה מוקפא המכרז שנית זאת לאחר שבתחילת ספטמבר הוא הוקפא לראשונה בעקבות הערר לוועדת המכרזים של המדינה.
משפיר הנדסה סירבו להגיב.