ענבל אור הגישה בקשה להקפאת הליכים לקבוצת הנדל"ן שלה
הבקשה להקפאת הליכים ל-60 יום מופנית כלפי שש חברות מהקבוצה וכן כלפי אור אישית, החתומה על ערבויות אישיות כלפי חלק מנושי הקבוצה. בבקשה נכתב כי קיימת דחיפות גדולה במתן הצו, "שכן רוכשים ובעלי קרקע נוקטים פעולות חד צדדיות הפוגעות בזכויות ונכסי הקבוצה"
- הנפילה התחילה במגדלים בבבלי
- אורנשטיין: "על ענבל אור להגיש עד מחר בצהריים בקשה להקפאת הליכים"
- צרות בצרורות: בקשת פירוק נגד מרום סיטי של ענבל אור
הקפאת ההליכים מתבקשת לתקופה של 60 יום, במהלכם תפעל אור להכנת תוכנית הבראה מפורטת שתכלול תשלום החובות לנושים. את הבקשה הגישה עו"ד ברוריה לקנר ממשרד בן-שחר, לקנר ושות'.
הבקשה להקפאת הליכים מופנית כלפי שש חברות מקבוצת ענבל אור – אור סיטי נדל"ן, גריני סיטי, מרום סיטי, אור בקונגרס, מגדלאור מקבוצת נבל אור ואליענה אור.
במסגרת הבקשה שהוגשה לבית המשפט, מבקשת אור גם צו הקפאת הליכים אישי כנגדה מאחר שהיא חתומה על ערבויות אישיות כלפי חלק מנושי הקבוצה ונכסיה הפרטיים משמשים כבטוחות להבטחת חלק מחובות הקבוצה "והיא מהווה גורם מפתח משמעותי בפעילות הקבוצה".
אור, כך מצוין, תעמיד מימון לתקופת ההפעלה בסכום של עד 1.5 מיליון שקל מנכסיה האישיים.
ענבל אור | צילום: אוראל כהן |
אור מפרטת בבקשה את הנסיבות שהובילו להקפאת ההליכים. לשיטתה, חקירת רשות המסים בפברואר האחרון זכתה לסיקור נרחב בתקשורת וגרמה לפרסום שלילי רב אודות החברה ועסקיה. "כתוצאה מהחקירה הפלילית נגד בעלת השליטה", כך נכתב, "נקלעה החברה לסחרור, לאחר שגל של ביטולי עסקאות בהיקפי ענק פקד אותה באופן שלא אפשר לקבוצה לטפל בביטולי העסקאות בצורה מבוקרת ומוסדרת". עוד נכתב כי "מאחר שביטולי העסקאות אירעו על ידי רוכשים רבים בבת אחת, נקלעה החברה לאירוע תזרימי חסר תקדים". עוד מציינת אור כי העובדה שבנק מזרחי הגביל את מסגרות האשראי גרמה לסחרור נוסף בפעילות.
הבקשה מפרטת את חובות הקבוצה ובהם: חוב לבנק מזרחי בהיקף של כ-17 מיליון שקל, חובות לרשויות של כ-800 אלף שקל וכן חוב כלפי רשות המסים הנמצא במחלוקת בין הצדדים. חוב למס הכנסה בגובה של כ-1.8 מיליון שקל, חוב לעובדים של כחצי מיליון שקל, חובות לספקים ולקוחות בסכום של 30-40 מיליון שקל, חוב כלפי שלי נרקיס בגובה 7.5 מיליון שקל וכן חובות פתוחים לצורך השלמת התחייבויות בפרויקטים בגובה של כ-118 מיליון שקל.
"דחיפות גדולה למתן צו"
"קיימת דחיפות גדולה במתן צו הקפאת הליכים לקבוצת החברות", נכתב לבית המשפט, "שכן רוכשים ובעלי קרקע נוקטים פעולות חד צדדיות הפוגעות בזכויות ונכסי הקבוצה. כך, למשל, הבוקר נשלח מכתב מטעם קבוצת רוכשים המבטל את ההתקשרות עם החברה בטענה ל'הפרות יסודיות'. ביטולים אלה עשויים לגרום נזקים אדירים ולפגיעה אנושה בנכסי החברה וביכולתה לגבש תוכנית הבראה לנושיה".
לפי הבקשה, היקף נכסי וזכויות הקבוצה עולים על חובותיה, כשסכום הנכסים מוערך בכ-190 מיליוני שקל ואילו כלל התחייבויות הקבוצה נאמדות בכ-175 מיליוני שקל.
"המדובר", נכתב, "בקבוצה שהיא סולבנטית מבחינה נכסית, שנקלעה (בשל נסיבות חיצוניות שאינן קשורות בה) לאירוע של מצוקה תזרימית".
עוד מצוין, כי כיום פעילה הקבוצה ב-12 פרויקטים שונים וכי אור מחזיקה בשליטה בקבוצה בעצמה. "אור", נכתב, "מאמינה בקבוצה וביכולת לשקמה ועשתה בתקופה האחרונה כל שלאל ידה על מנת לפתור בעצמה את מצוקת התזרים המזומנים אליה נקלעה הקבוצה ולצורך כך העמידה את נכסיה האישיים כבטוחות לנושים שונים ואף חתמה על ערבויות אישיות לחלק מנושי החברה".
לדברי אור, בימים האחרונים נעשו פניות מצד מספר גורמים רציניים המעוניינים לרכוש את נכסי החברה או חלק מהם, לרבות משקיעים המעוניינים להשקיע בקבוצה, וגם מטעם זה יש מקום וצידוק לתת צו הקפאת הליכים.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", בבקשה שהוגשה על ידי באי כוחה של אור, הם מבקשים למנות כנאמנים לתקופת ההליכים את עו"ד ליאור דגן ורו"ח יזהר קנה.
אור הגישה את הבקשה בשעה איחור, לאחר שהשופט קבע כי תוגש עד לשעה 13:00. אתמול (ד') דן בית המשפט המחוזי בתל אביב במספר בקשות לפירוק חברות מקבוצת ענבל אור שהגישו רוכשים ושקל אם לקבלן או לחילופין להורות על הקפאת הליכים בעניינן.
השופט מתח ביקורת על התנהלותה של אור בדיון אתמול והמליץ לה להגיש בקשה להקפאת הליכים או שיורה על פירוק החברות. "אדם חושב שהחברה שלו לעולם לא תתרסק והייתי במצבים כאלה לא מעט, אבל אני מסתכל בצורה אובייקטיבית ובית המשפט צריך לשים לב גם לנושים וצריך להגן עליהם. אני מציע שתוגש בקשה להקפאת הליכים – עוד היום", כך אמר השופט אתמול בדיון.