$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

משרד האוצר מעביר 50 מיליון שקל לרשות השידור

התשלום אמור לעבור כבר היום לכונס הנכסים הרשמי, המנהל את הרשות, ולאפשר את מימון פעילותה עד ל-1 באוקטובר. עד אז אמור לעבור התיקון לחוק השידור הציבורי שידחה את סגירת הרשות לסוף מרץ 2016

אופיר דור 15:0713.08.15

משרד האוצר התחייב להעביר 50 מיליון שקל למימון פעילות רשות השידור עד ל-1 באוקטובר, כך נודע ל"כלכליסט". התשלום אמור לעבור לכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) פרופ' דוד האן, המשמש כמפרק רשות השידור, ומנהל אותה בפועל, כבר היום.

 

 

באוצר דנו בנושא עם איתן עבדו, האחראי על הכספים מטעם כונס הנכסים הרשמי. עבדו הגיש בקשה לקבל מימון גבוה ביותר אך באוצר אישרו העברת 50 מיליון שקל, כאמור, לאחר שעברו על ההוצאות התזרימיות של רשות השידור. עד לתחילת אוקטובר אמור לעבור התיקון לחוק השידור הציבורי שידחה את סגירת הרשות לסוף מרץ 2016.

 

בחודשים האחרונים מתנהל מאבק בין הכנ"ר לאוצר לגבי המימון של הרשות. בישיבת הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ צחי הנגבי לגבי התיקון לחוק השידור הציבורי, אמרו האן והעורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל כי האוצר "מייבש" את הרשות ואינו מאפשר להם לעמוד במחויבויות לספקים. לעומת זאת, באוצר טוענים כי אינם מוכנים להמשיך לממן את הרשות על המנגנון המנופח שלה ועודף כוח האדם שבה מכספי ציבור לאורך זמן.

 

בניין רשות השידור, הטלוויזיה הישראלית, בירושלים בניין רשות השידור, הטלוויזיה הישראלית, בירושלים צילום: עמית שאבי

 

בראיונות בסוף השבוע החולף אמר מנכ"ל האוצר שי באב"ד כי האוצר מוכן להעביר 20-15 מיליון שקל לחודש לרשות השידור. זאת בעוד כדי להחליף באופן מלא את אגרת הטלוויזיה שבוטלה, צריכה הרשות לקבל כ-50 מיליון שקל לחודש. עד כה העביר האוצר כ-40 מיליון שקל לרשות השידור מתחילת 2015.

 

ברשות השידור מתנהל בימים אלו תהליך פרישה מרצון של עובדים בתנאים מועדפים שאמורה להקטין את ההוצאות של הרשות. אולם עד כה רק כ-20 מתוך 1,500 העובדים ברשות השידור הודיעו על כוונתם לפרוש אף שמאות ביקשו להתעניין ולקבל פרטים על התנאים. העובדים טוענים כי החברה החיצונית שמנהלת את תהליך הפרישה מרצון אינה חוזרת למתעניינים ולכן ההרשמה לפרישה מרצון נמוכה.

 

על פי חוק השידור הציבורי שעבר בשנה שעברה, האוצר אמור היה לממן באופן מלא את החוסרים התקציביים של רשות השידור עד לסגירתה. אולם מאז נדחתה הסגירה מספר פעמים ובנוסף בוטלה אגרת הטלוויזיה, כך שההכנסה המרכזית של הרשות בוטלה והאוצר נדרש להעברת מימון גדול בהרבה. באוצר טוענים כי הם מחזיקים בחוות דעת משפטית שקובעת כי בתנאים אלו הם לא חייבים לממן את הרשות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x