לא עוצר: אלטשולר שחם גמל גייס חצי מיליארד שקל באפריל
מאז תחילת השנה גייסו הקופות של בית ההשקעות 2.2 מיליארד שקל על חשבון המתחרים, והוא מתמקם במקום הרביעי בשוק מבחינת היקף הנכסים. מנכ"ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה, יאיר לוינשטיין: "אין שינוי במדיניות, פשוט עובדים יותר שעות בגלל הזינוק בנכסים"
המומנטום החיובי של בית ההשקעות אלטשולר שחם ממשיך. בית ההשקעות שבשליטת גילעד אלטשולר ורן שחם, שהפך בשנתיים האחרון לכוכב של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות בעקבות הטיה בולטת להשקעה בחו"ל ואג"ח ממשלתיות, נהנה מאז סוף 2011 מגיוסים הולכים וגוברים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות.
- מקום 1: לאה פרמינגר, אלטשולר שחם ניהול קרנות נאמנות
- מקום 2: גילעד אלטשולר, אלטשולר שחם ניהול קרנות נאמנות
- מקום 3: דני ירדני, אלטשולר שחם ניהול קרנות נאמנות
בחודש אפריל בלבד זרמו לאלטשולר שחם 519 מיליון שקל מהמתחרים, שהצטברו מתחילת 2013 להיקף של 2.16 מיליארד שקל.
"לא עוקבים אחרי טרנדים"
בעקבות הגיוסים הגיעו בסוף אפריל נכסי אלטשולר שחם להיקף של 19.8 מיליארד שקל, כשהם עוקפים את אקסלנס והראל ומציבים את אלטשולר שחם במקום הרביעי בהיקף הנכסים בתעשייה. את 2012 פתח בית ההשקעות עם נכסים בהיקף של 10.8 מיליארד שקל בלבד, אך גייס במהלך השנה סכום של 4.2 מיליארד שקל.
"המגמה מונעת מהתשואות שלנו, ולכן אנחנו מקבלים גם את אמון הציבור", אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה יאיר לוינשטיין.
לשאלה מה השתנה בהתנהלות בית ההשקעות בשל הזינוק בנכסים אומר לוינשטיין כי "גם כשניהלנו 10 מיליארד שקל, לא היינו קטנים, עכשיו אנחנו פשוט עובדים בשתי משמרות, עד עשר בלילה. קצב העבודה פה מחייב את הרחבת כל המערכים. מבחינת ניהול ההשקעות אין שינוי מהותי, יש לנו מדיניות שמוכיחה את עצמה לאורך שנים. אנחנו עושים מה שהוא נכון ולא עוקבים אחרי טרנדים".
גם ילין לפידות שומר על קצב העברות חיוביות גבוה. באפריל נהנה בית ההשקעות מזרימת כספים של 144 מיליון שקל, שהצטברו ל־589 מיליון שקל מתחילת השנה. כיום מנהל בית ההשקעות נכסים בהיקף של 10.3 מיליארד שקל.
בית ההשקעות דש, שהתמזג עם מיטב (אך טרם מיזג את פעילות הגמל) ושממוקם במקום השלישי בנכסי הגמל, סובל כבר תקופה ארוכה מפדיונות כבדים של לקוחות, שזולגים למתחרים. בחודש שעבר איבדו הקופות של דש 144 מיליון שקל, שהצטברו מתחילת השנה ל־669 מיליון שקל. קופות הגמל של דש החזיקו בסוף אפריל נכסים בהיקף של פחות מ־21 מיליארד שקל, שנראה שהיו גורמים להן לאבד את המקום השלישי לאלטשולר שחם - אלמלא היו מתמזגות עם מיטב, וכך ייצרו בחודשים הקרובים את גוף הגמל וההשתלמות השני בגודלו בתעשייה, כשהתקווה שם היא שהמיזוג יעצור את בריחת הכספים.
קופות הגמל של מיטב, מנגד, הציגו באפריל גיוסים חיובים קטנים אך זניחים, בהיקף של 5 מיליון שקל. מתחילת השנה איבדו במיטב 21 מיליון שקל למתחרים, כשהיקף הנכסים עמד בסוף אפריל על 13 מיליארד שקל.
הלמן־אלדובי ממשיך לדמם
מי שכן מיהר למזג את הפעילות הוא הלמן־אלדובי, שהשלים בחודש שעבר את המיזוג עם הדס ארזים. הלמן־אלדובי מציג תקופה ארוכה תשואות מהחלשות בענף, מה שהוביל לזליגת כספים למתחרים. גם כאן, התקווה היא שהמיזוג עם הדס ארזים — שהציג בשנים האחרונות תשואות חזקות בגמל — יעצור את המגמה השלילית. הלמן־אלדובי המשיך לאבד בחודש שעבר 43 מיליון שקל למתחרים, שהצטברו ל־160 מיליון שקל מתחילת השנה. היקף נכסי הגמל וההשתלמות של בית ההשקעות הממוזג עומד על 10.8 מיליארד שקל.