רמי לוי: עלייה של 16% במכירות ל-3.21 מיליארד שקל ב-2013
הרווח הנקי גדל בכ-10% לשיא של כ-121.5 מיליון שקל. הרשת רשמה צמיחה של 6% בחנויות הזהות
שמירה על מדיניות התמחור הנמוכה, אפשרה לרמי לוי לרשום בסיכום שנת 2013 עלייה בשיעור 16% במכירות ביחס ל-2012. המכירות הסתכמו ב-3.21 מיליארד שקל בהשוואה ל-2.77 מיליארד שקל אשתקד. אמנם מדובר בשנה בה נרשמו עליות מחיר בשיעור ממוצע של כ-3%, אולם הרשת רשמה בחנויות הזהות צמיחה גבוהה יותר שהסתכמה ב-6%.
- 6.73 שקלים - בלבד
- מחפשים לקנות בזול, לא מתלהבים מחדשנות ונרתעים מהאינטרנט
- רמי לוי מפחית ב-25 אלף שקל ברוטו את שכרו החודשי
שאר הצמיחה נבעה מפתיחת 2 חנויות חדשות. ניתן ללמוד על מעבר צרכנים לרשת מהערכות החברה המעריכה כי נתח השוק של הרשת בשוק מוצרי הצריכה המבוקר בשנה החולפת היה בשיעור 8.4% לעומת 7.6% בשנה הקודמת.
בעקבות העלייה במכירות, עלה הרווח הגולמי של הרשת ב-15% והסתכם בכ-672.6 מיליון שקל. במסגרת העמקת מבצעי ההנחות לצרכן ומדיניות התמחור הנמוכה, רשם שיעור הרווח הגולמי ירידה מ- 21.08% ל-20.92%. לדברי לוי, מדובר בהחלטה מודעת שנועדה להקל על הצרכנים: "על פי נתוני נילסן ניתן לראות ששוק המזון נמצא במגמת ירידה. העלייה במכירות החנויות הזהות אצלנו מוכיחה כי אצלנו לא נרשמה ירידה. השמירה על מחירי נמוכים יוצרת נאמנות של לקוחות. אצל המתחרים הרווחיות הגולמית עלתה, דבר שבד"כ מלמד על העלאת מחירים". ניתן להעריך כי לוי מכוון לשופרסל שכבר פירסמה את הדוחות הכספיים שהציגו עלייה ברווחיות הגולמית.
הרווח הנקי בשנת 2013 גדל בכ-10% לשיא של כ-121.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-110.4 מיליון שקל בשנת 2012.
ברשת מעריכים כי הזהירות הצרכנית תטיב עם תוצאות החברה לאורך השנה הקרובה. "בשנת 2013 המשיכה מגמה של צמיחה מתונה בהיקף המכר הכספי בשוק מוצרי הצריכה השוטפת בישראל. בשנה החולפת נרשם שיעור צמיחה של כ-3% בדומה לשיעור הצמיחה שנרשם בשנת 2012. ההאטה נובעת בעיקר ממעבר לרכישות ברשתות מוזלות שהמחירים בהן נמוכים מהמחירים בחנויות שאינן דיסקאונט. יחד עם זאת מגמה זו של מעבר לחנויות דיסקאונט גורם לגידול במכירות החברה שמתמחה בדיסקאונט.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"לפיכך, על אף המגמה הקיימת בענף המזון בכללותו, מכירות החברה עלו בשנת 2013 בכ-16% ביחס לשנה קודמת, פי חמישה לערך מקצב הגידול של כלל שוק מוצרי הצריכה השוטפת בישראל באותה תקופה. זאת עקב התמחות החברה בתחום הדיסקאונט". לוי מוסיף כי לצרכנים אין ברירה אלא לחפש אלטרנטיבות זולות בתחום המזון: "לצרכנים יש הוצאות קבועות של שכר דירה, ארנונה, חשמל, תשלומים למוסדות חינוך ועוד, שאין דרך להפחיתם. הירידה בהכנסה הפנויה מובילה לצרכנות נבונה יותר ואנחנו רואים את זה במעבר לקוחות לדיסקאונט. אני קורא לספקי המזון להוריד מחירים, בכדי להקל על הצרכנים שלמעשה מפרנסים אותם".