IBI: "משבר השירות ב-HOT מסב נזק של מאות שקלים למשפחה"
לפי אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות, בזק הפכה להיות האלטרנטיבה הרלבנטית היחידה עבור מאות אלפי צרכנים
13:2012.11.14
משבר השירות החמור ב-HOT מוביל לנזק כלכלי עצום לצרכן, שיכול להגיע למאות שקלים בשנה למשפחה. זוהי המסקנה של דיווח שמפרסם היום אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות IBI.
"שוק התקשורת הקווית בישראל הוא דואופול שנשלט ביד רמה בידי בזק ו-HOT - שתי החברות, היחידות בעלות תשתית המגיעה עד בית הלקוח. כתוצאה מכך הן היחידות שמוכרות תשתית אינטרנט וטלוויזיה רב ערוצית (בזק באמצעות yes) ומחזיקות בפער ניכר במספר קווי הטלפוניה הנייחת", מסביר ליכט.
"כלומר המותג החלש של HOT והיעדר אלטרנטיבה אמיתית עבור הצרכן מאפשרים לבזק ו-yes גם לגבות מחיר הגבוה בעשרות אחוזים וגם לזכות בנתח שוק משמעותי, הפוך מכל כללי התחרות המוכרים", מציין ליכט.
קראו עוד בכלכליסט:
- על רקע הביקורת על מערך השירות: HOT חונכת מוקד שירות חדש
- HOT רצתה לפצות רק את המנויים שלה במסגרת תביעה ייצוגית - היועמ"ש מתנגד
לדברי ליכט, "הבעיה שנוצרת מהשירות הגרוע של HOT היא שרבים פשוט אינם מוכנים להיות לקוחות של חברה שמזלזלת בהם ובמשך שנים מספקת להם שירות לקוי. לכן בזק הפכה להיות האלטרנטיבה הרלבנטית היחידה עבור מאות אלפי צרכנים. בזק מבינה זאת היטב ומתמחרת את שירותיה בהתאם. כך, נוצר מצב שבזק ו-yes יקרות ברוב המקרים בעד 30% משירותים דומים של חברת HOT, ובכל זאת ממשיכות לגייס מנויים בקצב מהיר".
ליכט מבסס את מסקנתו על הנתונים הנוגעים למעבר לקוחות בין החברות בשנה האחרונה. HOT איבדה בשנה האחרונה כ-35 אלף מנויי אינטרנט, 30 אלף מנויי טלוויזיה ו-3,000 מנויים בטלפון הקווי. לעומת זאת, בזק ו-yes איבדו אמנם 19 אלף מנויי טלפוני אך גייסו לא פחות מ-106 אלף מנויים באינטרנט ו-30 אלף לקוחות טלוויזיה.
פטריק דהרי בעל השליטה HOT צילום: אוראל כהן
וכמה המצב הזה עולה לצרכן? "ההכנסות משירותי תקשורת הניתנים היום בבית הלקוח ונשלטים כמעט בבלעדיות ע"י בזק ו-HOT מסתכמות בכמעט 10 מיליארד שקל. ירידה של אחוז בודד במחירים כתוצאה מאלטרנטיבה ראויה ואפילו רק סימנים של תחרות אמיתית, תחסוך לצרכנים כ-100 מיליון שקלים בשנה".
ליכט מבקר את ההודעה של HOT על הגדלת ההשקעה שלה בשירות. "מניתוח נתוני המחצית הראשונה של השנה HOT צפויה לרשום בשנת 2014 EBITDA של 1.8 מיליארד שקל ולכן קשה להתרשם ממנכ"ל החברה שמתראיין ומסביר איך השקיע כ- 30 מיליון שקל בשיפור השירות. עוד הרבה יותר קשה להתרשם ממשרד התקשורת והקנס 'חסר התקדים' של 1.3 מיליון שקל שהטיל על HOT בעקבות זמני ההמתנה, קנס המהווה פחות מ 0.1% מהרווחים הצפויים של החברה".