$
כלכלה ומדיניות

עוד סיבה לדאגה באסיה: תחזיות הצמיחה לסין וליבשת נחתכות

הבנק לפיתוח אסיה חתך את תחזית הצמיחה השנה ביבשת ל-5.8%; מכון מחקר המקושר לממשלת סין חתך את תחזית הצמיחה במדינה ל-6.9%

שירות כלכליסט 09:3122.09.15

ירידה בגידול בצמיחה - הן בסין והן ביבשת אסיה בכלל, כך עולה מנתונים המתפרסמים היום (ג') על ידי שני מוסדות כלכליים חשובים ביבשת.

 

 

 

הבנק לפיתוח אסיה (Asian Development Bank) הוריד את תחזית הצמיחה לאיזור עבור השנה הנוכחית והשנה הבאה, על רקע צמיחה כלכלית נמוכה מהציפיות במרבית הכלכלות ביבשת והתאוששות איטית בכלכלה העולמית. על פי התחזית המעודכנת שפרסם הבנק שבסיסו במנילה, התמ"ג ביבשת יצמח השנה בשיעור של 5.8% ובשיעור של 6% ב-2016, זאת לעומת תחזית קודמת שדיברה על צמיחה של 6.3% בשנתיים המדוברות. "מכשולים ברמה העולמית עלולים לפגוע במידה נוספת בנתיב הצמיחה של האיזור", נכתב בדו"ח.

 

 

כאב ראש כללי כאב ראש כללי צילום: Gettyimages, אימג'בנק

 

היחלשות בביקוש מצד הכלכלות הגדולות פגעו בצמיחת הייצוא באסיה, בעוד שבחלק מהמדינות ההשקעות המתוכננות בתשתיות נדחו. עוד הזהירו בבנק הפיתוח כי חברות באיזור עם חובות במטבע זר והכנסות מוגבלות במט"ח, ייאלצו להתמודד עם עלייה בתשלומי החובות בעקבות התחזקות הדולר. לפיכך קראו בבנק לקובעי המדיניות לבחון אמצעים להגבלת תזרימי הון שעלולים לערער את היציבות של כלכלות "ולהכין את הכלכלות למכשולים המתקרבים".

 

בדו"ח נכתב גם כי כלכלות מתפתחות באסיה עם קשרים חזקים לסין צריכות לבדוק "אפשרויות חדשות" ולהתאים עצמן לצמיחה נמוכה יותר בסין. בבנק הורידו את תחזית הצמיחה של סין ל-6.8% השנה מתחזית קודמת של 7.2%. בדו"ח התייחסו גם להודו, הכלכלה השנייה הגדולה באסיה, ומזהירים שהיא לא תצליח לספק דחיפה לצמיחה של היבשת על חשבונה של סין, מכיוון שרפורמות מתוכננות הוקפאו כבר בשלבים הראשונים. "לרוע המזל, הודו עדיין אינה בעמדה לפצות על ההאטה בביקושים מצד סין", נכתב בדו"ח.

 

צרות בסין

 

בתוך כך, ארגון מחקר בכיר המקושר לממשלה הסינית הוריד את תחזית הצמיחה של המדינה עבור השנה הנוכחית, וציין כי קיימת סבירות נמוכה שהכלכלה תצליח לעמוד ביעד הצמיחה של 7% שקבעה הממשלה.

 

 

 

על פי דיווח בעיתון הסיני הממשלתי אקונומיק אינפורמיישן דיילי, האקדמיה הסינית למדעי החברה הורידה את תחזית צמיחת התמ"ג ל-6.9% מתחזית קודמת של 7%. ההורדה נובעת מ"לחץ בשל האינפלציה הנמוכה", הסביר זאנג פינג, בכיר בארגון.

 

הכלכלה הסינית צומחת בשיעור הנמוך ביותר מזה עשורים. שורה של נתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה הצביעו על פעילות כלכלית חלשה באוגוסט, כולל בייצור התעשייתי ובהשקעות באג"ח.

 

"נגד כל הסיכויים"

 

בתוך כך, נשיא סין שי ג'ינגפינג הגן על המאמצים של ממשלתו בתחום הכלכלה והכריז כי ימשיך בביצוע הרפורמות ללא קשר להאטה בצמיחה ולתנודתיות בשוק המניות. "כמו ירייה של חץ שאי אפשר להשיב לקשת, אנחנו נתקדם נגד כל הסיכויים כדי לעמוד ביעדי הרפורמות שלנו", אמר בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" שהתקיים לקראת ביקורו הרשמי הראשון בארה"ב, שיכלול פסגה עם נשיא ארה"ב ברק אובמה.

 

שי אמר בראיון כי ההתערבות הממשלתית בחודשים האחרונים לבלימת הירידה בשוק המניות במדינה הייתה הכרחית כדי "לנטרל סיכונים מערכתיים". לדבריו, המהלכים היו דומים לפעולות שננקטו "בכמה שווקים זרים גדולים".

 

הוא המשיך והשווה את ההאטה הכלכלית שחווה סין לכלי שייט גדול שנתקל במים סוערים. "כל ספינה, לא משנה כמה היא גדולה, חווה לפעמים טלטלות כשהיא שטה בים סוער".

 

שי התייחס גם לנושא הרגיש של מלחמת הסייבר, והדגיש כי הממשלה הסינית אינה מעורבת בכך. "הממשלה הסינית לא מתעסקת בשום דרך בגניבה של סודות מסחריים, והיא אינה מעודדת או תומכת בשום דרך בחברות סיניות שעוסקות בדברים האלה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x