פרסום ראשון
"מספר עמדות החלפת הסוללה לרכב החשמלי יופחת ל-15"
כך מסרו נציגי העמותה לקידום התחבורה החשמלית בישראל לקראת הצעת הרכש שלה לנכסי בטר פלייס; כיום עומד מספר העמדות על 37; עוד טענו כי אורך חיי הסוללה של רנו פלואנס החשמלית הוא שלוש וחצי שנים בלבד
- עוד מכשולים בפירוק בטר פלייס: הזיכיון לעמדות הטעינה בת"א כבר אינו בתוקף
- החברה לישראל אינה מוכנה להשתתף בעלות פירוק בטר פלייס השוויצרית
- שי אגסי: "בעלי המניות לא צריכים לשאת בתוצאות התנהלות החברה לישראל"
לדברי נציגי העמותה, "אנו הקבוצה היחידה שרוצה להפעיל את העסק, כולל מודל של גיוס מחודש של חלק מעובדי בטר פלייס. ישנם גופים שרוצים לרכוש רק את העמודים כנכס מניב אך אנו רוצים לרכוש את כל החבילה. אנו היחידים שרוצים לרכוש גם את תחנות ההחלפה - אף גוף אחר לא רוצה ערימת ברזלים שעולה הון עתק". בנוגע למערכת התמיכה, ציינו נציגי העמותה כי "למדינה יש רישיון להפעיל את מערך הטעינה. לבטר פלייס יש מערך בקרה מסודר והעסק עצמו יקר להפעלה. המטרה היא להעביר את כל מה שנמצא בחוות השרתים שנמצאת בספרד לישראל".
לגבי המודל התפעולי ציינו נציגי העמותה כי "כל אחד מלקוחות בטר פלייס ימשיך לשלם את מה ששילם קודם". עם זאת נציגי העמותה סייגו את הדברים ואמרו כי במקרים מסוימים יידרשו בעלי הרכבים לשלם תשלום נוסף "אך המטרה היא להישאר במגמת תשלום זהה. מי ששילם הכל מראש לא ישלם כלל". עוד הדגישו נציגי העמותה כי מספר תחנות החלפת הסוללה יצומצם כאמור באופן דרסטי - מודל שיאפשר שימור של גובה התשלום הנוכחי שמשלמים בעלי המכוניות. המודל צפוי להראות רווחיות, לדברי נציגי העמותה, לכשייסעו בכבישי הארץ כ-4,000 מכוניות חשמליות שישתמשו בתשתית הקיימת של בטר פלייס. כיום נוסעות בכבישי הארץ פחות מ-1,100 מכוניות חשמליות.
לדברי נציגי העמותה, בין רשימת המשקיעים בה נמנים כיום יוסף אברמוביץ ואיש העסקים הנרי שניידר - המייצג קבוצת משקיעים זרים. במהלך השבוע הקרוב צפויים מפרקי החברה להציג בבית המשפט באופן רשמי את רשימת הגופים שהציעו הצעות לרכישת נכסי בטר פלייס.